Buzz

Τέλεια ομορφιά και στο «The Early Years» του Πάολο Σορεντίνο

στα 10

Ο Πάολο Σορεντίνο συνεχίζει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας και όλα δείχνουν πως θα δούμε ακόμη περισσότερη... τέλεια ομορφιά.

Τέλεια ομορφιά και στο «The Early Years» του Πάολο Σορεντίνο

Το «The Early Years», που ξεκίνησε τα γυρισματά του τον περασμένο Ιούνιο στη Βενετία, είναι η ιστορία ενός ηλικιωμένου σύνθετη μαέστρου, του Φρεντ Μπάλινγκερ, ο οποίος μετά από μια λαμπρή και γεμάτη δόξα καριέρα κοιτάζει ένα μέλλον που προβλέπεται να κυλήσει σε μάλλον διαφορετικούς τόνους: με ιατρικές εξετάσεις, μασάζ και ηρεμία εν όψει της συνταξιοδότησής του. Ομως στην διάρκεια των διακοπών του στις Ελβετικές Αλπεις, τις οποίες περνά σε απόλυτη ηρεμία με έναν συνομήλικο φίλο του σκηνοθέτη ο οποίος αγωνίζεται να γράψει το νέο του σενάριο και την κόρη του, ένα απροσδόκητο γεγονός θα διαταράξει την ρουτίνα τους: ενας απεσταλμένος της Βασίλισσας της Αγγλίας θα τους επισκεφθεί, προκειμένου να πείσει τον Φρεντ, να είναι ο μαέστρος ενός κονσέρτου που θα δώσει προς τιμήν του πρίγκηπα Φίλιπ, στο παλάτι του Μπάκινχαμ.

Στη δεύτερη του αγγλόφωνη απόπειρα μετά το (χμ...) «This Must Be the Place», ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει στις θεματικές της «Τέλειας Ομορφιάς», συγκεντρώνοντας ένα εντυπωσιακό καστ (Μάικλ Κέιν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρέιτσελ Βάις, Τζέιν Φόντα, Πολ Ντάνο και άλλους) σε μια ταινία που ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα είναι μια «μικρή προσωπική ταινία» δίχως υπερβολικές φιλοδοξίες.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν θα είναι εξίσου όμορφη με την «Τέλεια Ομορφιά», πράγμα που επιβεβαιώνει και η πρώτη φωτογραφία από την ταινία, χαρακτηριστική της στιλιστικής εμμονής του Πάολο Σορεντίνο, ο οποίος ταυτόχρονα ετοιμάζει και μια τηλεοπτική σειρά που θα διαδραματίζεται στο Βατικανό που αναμένεται με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον. Οι πρώτες φήμες θέλουν το «The Early Years» να είναι έτοιμο για το 68ο Φεστιβάλ Καννών τον Μάιο του 2015, εκεί όπου έκανε την πρεμιέρα της και η «Τέλεια Ομορφιά» πριν διανύσει όλη τη θριαμβευτική της διαδρομή μέχρι το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

The Early Years 607

Διαβάστε ακόμη: