Buzz

«I had something once». Τρία κλιπ από το «The Drop», ή γιατί ο Τζέιμς Γκαντολφίνι αξίζει ένα Οσκαρ μετά θάνατον

στα 10

Ενα κλιπ από το φιλμ του Μάικλ Ρ. Ρόσκαμ, μας θυμίζει το μέγεθος του ταλέντου του και δύο ακόμη, αυτό του συμπρωταγωνιστή του, Τομ Χάρντι.

«I had something once». Τρία κλιπ από το «The Drop», ή γιατί ο Τζέιμς Γκαντολφίνι αξίζει ένα Οσκαρ μετά θάνατον

Η πρώτη αμερικάνικη ταινία από τον Βέλγο σκηνοθέτη του «Bullhead» δεν είναι απλά η τελευταία ευκαιρία να δούμε τον αδικοχαμένο Τζέιμς -Τόνι Σοπράνο- Γκαντολφίνι στην οθόνη, αλλά κι όπως όλα δείχνουν μια από εκείνα τα φιλμ που έχουν όλα τα φόντα να μείνουν για καιρό στο μυαλό μας.

Ενα crime drama γραμμένο από τον Ντένις Λεχέιν, βασισμένο σε ένα δικό του διήγημα, ένα πρωταγωνιστικό ζευγάρι που κερδίζει την προσοχή και μια ιστορία που αφήνει υποσχέσεις για μια αληθινά δυνατή ταινία.

the drop 607

Στο «The Drop», ο Τομ Χάρντι υποδύεται τον Μπομπ Σαγκινόφσκι, μοναχικό μπάρμαν σ’ ένα ποτάδικο στο Μπρούκλιν, ο οποίος άθελά του βρίσκεται μπλεγμένος στο ευρύ δίκτυο «ρίψης χρημάτων» του νεοϋορκέζικου υποκόσμου.

Με τις οδηγίες του ιδιοκτήτη του μπαρ και ξαδέλφου του, Μαρβ, που ενσαρκώνει ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, ο Μπομπ θα συμμετάσχει σε μια τραγικά αποτυχημένη απόπειρα ληστείας και θα τραβήξει πάνω του την προσοχή της αστυνομίας που διερευνά το βρώμικο παρελθόν της γειτονιάς του, εκεί όπου φίλοι, συγγενείς κι εχθροί συνεργάζονται αδιάκριτα για να επιβιώσουν, ανεξαρτήτως κόστους.

the drop 607

Τα τρία πρώτα κλιπ από το φιλμ μας κάνουν να ανυπομονούμε για την στιγμή που θα το δούμε και μας θυμίζουν γιατί ο Γκαντολφίνι είναι ένας ηθοποιός που θα συνεχίσει να μας λείπει και το γιατί η πιθανότητα να είναι υποψήφιος στα βραβεία Οσκαρ του χρόνου, δεν μοιάζει με κάτι σαν μια ευγενής χειρονομία σε κάποιον που χάθηκε νωρίς.

Διαβάστε ακόμη: