Buzz

O Γκάρι Ολντμαν είναι (σχεδόν κυριολεκτικά) ο Ουίνστον Τσόρτσιλ στο «The Darkest Hour» του Τζο Ράιτ

στα 10

Η πρώτη εικόνα από τη βιογραφία του Ουίνστον Τσόρτσιλ από τον Τζο Ράιτ επιβεβαιώνει πως η επιλογή του Γκάρι Ολντμαν ήταν... ιδανική.

O Γκάρι Ολντμαν είναι (σχεδόν κυριολεκτικά) ο Ουίνστον Τσόρτσιλ στο «The Darkest Hour» του Τζο Ράιτ

Με μάλλον επιτυχημένες ταινίες εποχής στο ενεργητικό του («Atonement», «Anna Karenina») και σεναριογράφο τον Αντονι ΜακΚάρτεν του «The Theory of Everything, ο Τζο Ράιτ αναλαμβάνει την κινηματογραφική βιογραφία του Ουίνστον Τσόρτσιλ που θα είναι έτοιμη για να βγει στις αίθουσες το Νοέμβριο του 2017, 143 χρόνια από τη γέννησή του.

Η ταινία με τον γλαφυρό τίτλο «The Darkest Hour», αφηγείται τις πρώτες μέρες της πρωθπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι δυνάμεις των Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε να αποφασίσει αν θα συνηθηκολογήσει μαζί τους στην πιο σκοτεινή στιγμή της δικής του αλλά και της ιστορίας της χώρας του.

Πριν βιαστείτε να μιλήσετε για πολλά Οσκαρ, το πρώτο πηγαίνει μάλλον ήδη στο μακιγιάζ, αφού ο αγνώριστος Γκάρι Ολντμαν στην πρώτη φωτογραφία που κυκλοφόρησε από την ταινία είναι τρομακτικά ίδιος με τον Τσόρτσιλ. Στο πλευρό του η Λίλι Τζέιμς θα υποδύεται τη γραμματέα του, ο Μπεν Μέντελσον τον Βασιλιά Γεώργιο και η Κριστίν Σκοτ Τόμας τη συζυγό του, Κλεμεντάιν.

Διαβάστε ακόμη: Γκάρι Ολντμαν: «Θα έπρεπε να αποτελώ παράδειγμα προς μίμηση και είμαι ένας μαλάκας»

The Darkest Hour 607

Αυτές τις μέρες μπορείτε να δείτε ως Ουίνστον Τσόρτσιλ και τον Τζον Λίθγκοου που τον υποδύεται στο «The Crown» του Netflix σε σενάριο του Πίτερ Μόργκαν («Η Βασίλισσα») και σκηνοθεσία του Στίβεν Ντάλντρι («Οι Ωρες»).

Διαβάστε και δείτε ακόμη: