Buzz

Αγελάδες και διαφθορά στο «The County» του Γκριμούρ Χακόναρσον

στα 10

Ο σκηνοθέτης του υπέροχου «Rams» επιστρέφει με μια ακόμη ιστορία τοποθετημενη στην επαρχία της Ισλανδίας.

Αγελάδες και διαφθορά στο «The County» του Γκριμούρ Χακόναρσον

Μοιάζει με το όνειρο κάθε μοντέρνου τουρίστα: ένα απόκοσμο τοπίο, μια αλλόκοτη ομορφιά, μια χώρα που κάθε ένας θέλει να εξερευνήσει. Ομως πίσω από τις μπροσούρες και τα γραφικά πουλόβερ, η Ισλανδία εξακολουθεί να είναι μια χώρα με ανθρώπους, με προβλήματα, με αγελάδες και την κοπριά τους.

Κι ο Γκριμούρ Χακόναρσον εξερεύνησε αυτή ακριβώς την πλευρά της, με τρυφερότητα κι ομορφιά στο «Rams» και μοιάζει να κάνει και πάλι κάτι παρόμοιο ίσως με μια μεγαλύτερη δόση μελαγχολίας αλλά όχι δίχως ελπίδα στο «The County» που ετοιμάζεται για την έξοδό του στις αίθουσες της χώρας στις 14 Αυγούστου.

Δείτε ακόμη: Το «Undine» Κρίστιαν Πέτζολντ θα είναι ένα παραμύθι για μεγάλους

the county 607

Η ιστορία του περιστρέφεται γύρω από την Ινγκα την ιδιοκτήτρια μιας καταχρεωμένης φάρμας που μετά από μια απώλεια θα αποφασίσει να εναντιωθεί σε ένα διεφθαρμένο σύστημα που εκμεταλλεύεται τον κόπο της και τον κόπο των άλλων αγροτών της περιοχής της. Και μέσα από αυτή την μικρή της επανάσταση θα ξεκινήσει να ζει την ζωή της με τους δικούς της όρους.

the county 607

Δείτε στο βίντεο το τρέιλερ, του φιλμ. H ταινία θα βγει τους επόμενους μήνες και στις ελληνικές αίθουσες από την Strada Films.


Δείτε επίσης: «Η σιωπή είναι το χειρότερο ψέμα»: Ο Αλεχάντρο Αμεναμπάρ επιστρέφει με το «While at War»