Buzz

The Congress: Δείτε την Ρόμπιν Ράιτ στο πολυαναμενόμενο animation του Αρι Φόλμαν!

στα 10

O σκηνοθέτης του «Waltz With Bashir» επιστρέφει με νέα πολιτική ταινία βασισμένη σε μυθιστόρημα τουΣτάνισλαβ Λεμ και νέα -αμερικανίδα- πρωταγωνίστρια. «The Congress» με την Ρόμπιν Ράιτ. Δείτε ένα μικρό preview και δήλωση του σκηνοθέτη.

The Congress: Δείτε την Ρόμπιν Ράιτ στο πολυαναμενόμενο animation του Αρι Φόλμαν!

Η νέα ταινία του Αρι Φόλμαν βασίζεται στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας «The Futurological Congress» (1971) του Στάνισλαβ Λεμ (Solaris). Ο Φόλμαν δε θα το μεταφέρει κυριολεκτικά στην μεγάλη οθόνη: το «Congress» αποτελεί μία πολύ ελεύθερη απόδοση της ιστορίας του Λεμ και θα είναι μίξη live action και animation.

Στην ταινία, η Ρόμπιν Ράιτ ερμηνεύει τον εαυτό της. Βρισκόμαστε στο, άμεσο, μέλλον και ένα χολιγουντιανό στούντιο (η Paramount μάλιστα ονομάζεται ξεκάθαρα στο trailer) αγοράζει τα δικαιώματα της νεανικής εμφάνισης της ηθοποιού: το νεανικό άβατάρ της συνεχίζει να κάνει ταινίες, η ίδια αποσύρεται για να γεράσει. 20 χρόνια μετά, τα στούντιο έχουν μία δικτατορική επιβολή στον κόσμο... (δείτε το trailer).

O Φόλμαν δήλωσε ότι έψαχνε μία ηθοποιό που θα ήταν πρόθυμη να παίξει τον εαυτό της. Χτύπησε τις πόρτες των Νικόλ Κίντμαν, Κάμερον Ντίαζ και Τζένιφερ Τζέισον Λι, ανάμεσα σε πολλές άλλες. Η Ρόμπιν Ράιτ απάντησε θετικά.

Το  «Congress» θα είναι μία συμπαραγωγή Ισραήλ-Γαλλίας-Πολωνίας και αναμένεται να βγει το 2013.

«Μόλις επιστρέψαμε από προβολές στο Ισραήλ και την Ευρώπη μιας κόπιας-εργασίας της ταινίας» γράφει στο blog του ο Φόλμαν. «Η ταινία είναι 70 λεπτά live action και 50 animation. Το ζωντανό μέρος έχει τελειώσει, δουλεύουμε ακόμα το animation. Θα είναι ένα τρελό ταξίδι 10 μηνών σε διάφορες χώρες του κόσμου. Μετά ακολουθεί post production. Η ταινία θα βγει τον Ιανουάριο του 2013...»