Buzz

Η κινηματογραφική μεταφορά του «The Circle», βρίσκει το καστ της

στα 10

Το βιβλίο του Ντέιβ Εγκερς ήταν ένα από τα καλύτερα μπεστ σέλερ των τελευταίων χρόνων. Είναι λογικό να ανυπομονούμε για την ταινία.

Η κινηματογραφική μεταφορά του «The Circle», βρίσκει το καστ της
Illustrations by Christoph Niemann

Πόσο μάλλον όταν το κάστ περιλαμβάνει την Εμα Γουάτσον, τον Τομ Χανκς και τον Μπιλ Πάξτον και στην θέση του σκηνοθέτη βρίσκεται ο Τζέιμς Πόνσολντ του «Smashed» και του «The Spectacular Now».

To Βιβλίο του Εγκερς το οποίο έχει εκδοθεί ήδη σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες –ανάμεσα τους και τα Ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος- είναι ένα από εκείνα που καταγράφουν την ανησυχία μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων για τον καινούριο ψηφιακό κόσμο στον οποίο ζούμε.

the circle illustration 607

Ηρωίδα του είναι η Μέι Χόλαντ μια νεαρή γυναίκα που προσλαμβάνεται στον Κύκλο, την ισχυρότερη διαδικτυακή εταιρία παγκοσμίως. Φιλόδοξη μα και ιδεαλίστρια, νιώθει έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της ζωής της. Ο Κύκλος, με τις απέραντες εγκαταστάσεις του στην Καλιφόρνια, έχει κατορθώσει να ενοποιήσει τα προσωπικά μέιλ των χρηστών του, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις τραπεζικές συναλλαγές και τις αγορές σε ένα δικό του παγκόσμιο σύστημα που παρέχει μόνο μία διαδικτυακή ταυτότητα.

the circle illustration 607

Η Μέι κατενθουσιάζεται με την υπερσύγχρονη εικόνα και τη ζωντάνια της εταιρίας και βουτά στον κόσμο της: ατελείωτα πάρτι, νυχτερινά κέντρα, συναυλίες με διάσημους μουσικούς, αθλητικά δρώμενα, ενυδρεία με σπάνια πλάσματα...

Η ζωή της πριν από τον Κύκλο αρχίζει να μοιάζει με μια μακρινή ανάμνηση. Όμως η γνωριμία της με έναν παράξενο συνάδελφο την αναστατώνει. Σύντομα αρχίζει να αναρωτιέται αν είναι μέρος μιας εικονικής πραγματικότητας.

the circle illustration 607

Ενδιαφέρον έχει ότι το «The Circle» δεν είναι η μόνη ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Ντέιβ Εγκερς στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς, αφού έχει ήδη γυρίσει το «A Hologram for a King», σκηνοθετημένο από τον Τομ Τίκβερ.

Διαβάστε ακόμη: