Industry

The Camp IFFP Labs: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου σας καλεί στα κινηματογραφικά του εργαστήρια

στα 10

Τέσσερα εργαστήρια αφιερωμένα στη σκηνοθεσία, την παραγωγή, το σενάριο και τη διεύθυνση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν στις 6, 7 και 8 Μαρτίου στο Ρομάντσο. Παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής μέχρι και την 1η Μαρτίου.

Flix Team
The Camp IFFP Labs: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου σας καλεί στα κινηματογραφικά του εργαστήρια

Από την πρώτη του χρονιά, το 2010, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου έθεσε, μεταξύ άλλων, ως στόχο να συμβάλλει στην κινηματογραφική παιδεία, παρέχοντας την ευκαιρία σε νέους κινηματογραφιστές να έρθουν σε επαφή και να διδαχθούν, θεωρητικά αλλά και πρακτικά, από γνωστούς επαγγελματίες του τομέα τους. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τη φιλοσοφία των διοργανωτών, η καλλιτεχνική εξέλιξη ενός κινηματογραφιστή εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τα «εργαλεία» που θα του δοθούν και από την επαφή του με την τεχνογνωσία μιας παραγωγής.

Για το λόγο αυτό, δημιουργήθηκε το «The Camp», με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έτσι ώστε να δοθούν στους νέους κινηματογραφιστές, επιπλέον ερεθίσματα, δυνατότητες και γνώσεις.

Το «The Camp» περιλαμβάνει τέσσερα κινηματογραφικά εργαστήρια αφιερωμένα στη σκηνοθεσία, την παραγωγή, το σενάριο και τη διεύθυνση φωτογραφίας, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 6, 7 και 8 Μαρτίου του 2017, στο Ρομάντσο. Κάθε εργαστήριο θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Σε κάθε εργαστήριο θα γίνουν δεκτοί 20 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κατόπιν αίτησης και επιλογής.'

Διαβάστε ακόμη: Κάνε το δικό σου video clip! Εργαστήριο για εφήβους στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

The Camp 607

Διδάσκοντες στα εργαστήρια είναι οι επιτυχημένοι κινηματογραφιστές και καθηγητές Gyula Gazdag (σκηνοθεσία), Juan Gordon (παραγωγή), Daniel Sussman (σενάριο) και Jacek Laskus (διεύθυνση φωτογραφίας).

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια εκπαιδευτική πλατφόρμα μέσω της οποίας θεωρία και πράξη, συνδυαζόμενες δημιουργικά, θα διευρύνουν τους ορίζοντες και θα εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο κάθε εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν με τους διδάσκοντες σε κοινά πρότζεκτ – είτε δουλεύοντας πάνω σε ένα σενάριο, είτε σκηνοθετώντας ηθοποιούς, είτε σχεδιάζοντας την υλοποίηση μιας παραγωγής, είτε φωτίζοντας και κινηματογραφώντας μια σκηνή, έχοντας την ευκαιρία να λάβουν εμπειρίες παραγωγής που δεν υπάρχουν σε κανένα εγχειρίδιο ή σχολή.

Αυτή η εκπαιδευτική δομή, που ξεκινάει με τον φετινό κύκλο εργαστηρίων, έρχεται με τη φιλοδοξία να ενισχύσει την κινηματογραφική εκπαίδευση στη χώρα μας.

Το κόστος του κάθε εργαστηρίου είναι 186 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ανά άτομο, ενώ η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής διαρκεί από τη 1η Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου 2017. Για να υποβάλετε την αίτησή σας ή να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια και τους διδάσκοντες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του πρότζεκτ.

Διαβάστε ακόμη

Το πρώτο πρακτικό σεμινάριο σκηνοθεσίας του Filmschool για το 2017 είναι εδώ