Buzz

Μπραντ Πιτ, Κρίστιαν Μπέιλ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Στιβ Καρέλ: Ηρθε το τρέιλερ του «The Big Short»

στα 10

Και οι τέσσερις είναι υπέροχοι. Για την ταινία δεν είμαστε και τόσο σίγουροι. Πάντως το «The Big Short» μόλις προγραμματίστηκε για Χριστουγεννιάτικη έξοδο, έτοιμο για τα Οσκαρ.

Μπραντ Πιτ, Κρίστιαν Μπέιλ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Στιβ Καρέλ: Ηρθε το τρέιλερ του «The Big Short»

Το καστ του «The Big Short» μοιάζει με υλοποιημένη φαντασίωση: Μπραντ Πιτ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Κρίστιαν Μπέιλ, με τον Στιβ Καρέλ να δίνει τον κυνικό τόνο. Η ταινία, όπως πριν λίγα χρόνια το «Moneyball», βασίζεται στο ομότιτλο best-seller του Μάικλ Λούις, «The Big Short: Inside the Doomsday Machine». Σκηνοθέτης και σεναριογράφος είναι ο Ανταμ ΜακΚέι (παράξενη επιλογή του σκηνοθέτη των «Anchorman» και περισσότερων κωμωδιών με τον Γουιλ Φερέλ). Το βιβλίο του Λούις, που βασίζεται σε έρευνα και δεν είναι μυθιστόρημα, εκθέτει την ιστορία της φούσκας στις χρηματοπιστωτικές αγορές και πιο συγκεκριμένα τα οικονομικά εγκλήματα στην αγορά ακινήτων το 2000 που, σε μεγάλο βαθμό, οδήγησε στην οικονομική κρίση του 2007 - 2010.

Διαβάστε ακόμη: Οι χειρότερες διακοπές του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί στο τρέιλερ του «By the Sea»

the big short 607

Ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι η ταινία είχε γυριστεί και βρισκόταν στο post-production, ξαφνικά το πρώτο τρέιλερ της εμφανίστηκε, μαζί με την ημερομηνία εξόδου του φιλμ στις 23 Δεκεμβρίου, χαρακτηριστικό slot όπου προωθούνται οι τίτλοι που θεωρούνται δυνατά οσκαρικά χαρτιά. Σύμφωνα με τη σύνοψη του «The Big Short», όταν τέσσερις outsiders διαπίστωσαν εκείνο που οι μεγάλες τράπεζες, τα media και η Κυβέρνηση αρνούνταν να δουν, την επικείμενη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας, είχαν μια ιδέα: το Big Short. Η τολμηρή επένδυσή τους τούς οδήγησε στα σκοτεινά μονοπάτια του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος, όπου βρέθηκαν αναγκασμένοι ν' αμφισβητήσουν τους πάντες και τα πάντα.

Διαβάστε ακόμη: O Ράιαν Γκόσλινγκ παίρνει μαθήματα ζωής από τον 12χρονο εαυτό του!

the big short 607

Το πρώτο τρέιλερ του «The Big Short» είναι, οπωσδήποτε, πλούσιο και δίνει το στίγμα των τεσσάρων κεντρικών ηρώων και της δράσης τους (σ' ένα περιβάλλον σχεδόν αμιγώς αντρικό, οι συμπρωταγωνίστριες της ταινίας, Μαρίσα Τομέι και Μελίσα Λίο δεν κάνουν ακόμα την εμφάνισή τους). Αν κάτι μας ανησυχεί είναι το σατιρικό / κωμικό ύφος στους διαλόγους και στην επιλογή της μουσικής και, κυρίως, το styling των πρωταγωνιστών, όπου η περούκα και το μακιγιάζ πάει σύννεφο, με τρόπο που παραπέμπει περισσότερο στο «Anchorman» παρά σε κάτι σαν το «Margin Call». Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε ως τα Χριστούγεννα για να δούμε πόσο συναρπαστικό είναι το σενάριο που έπεισε αυτούς τους πρωταγωνιστές να συμμετάσχουν στην ταινία.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε παρακάτω το νέο featurette με τους πρωταγωνιστές να μιλούν για το «Big Short»:

big short poster 607