Industry

That's a turkey! Οι 10 μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες του 2013 στην Αμερική!

στα 10

Oi ειδικοί του Forbes αποφάνθηκαν για τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες της χρονιάς, μετρώντας την αναλογία προϋπολογισμού και εισιτηρίων στην Αμερική. O Τζούλιαν Ασάνζ τρίβει ικανοποιημένος τα χέρια του...

That's a turkey! Οι 10 μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες του 2013 στην Αμερική!
O - αποτυχημένος - «Ανθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο»

Στην ετήσια λίστα του Forbes με τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές αποτυχίες της χρονιάς, την πρώτη θέση κατέκτησε - με το σπαθί του - ο «Ανθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο», η ταινία του Μπιλ Κόντον για την άνοδο και την πτώση του Τζούλιαν Ασάνζ των WikiLeaks.

Γεγονός που φυσικά - εκτός από το ότι πρέπει να ικανοποίησε με το παραπάνω τον ίδιο τον Ασάνζ - δεν έχει να κάνει με την καλλιτεχνική αξία της ταινίας, αλλά με το γεγονός πως άγγιξε μόλις τα 6 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις ενώ το κόστος της υπολογίζεται στα 28 εκατομμύρια δολάρια (ποσοστό 21%).

Στη δεύτερη θέση, ο Σιλβέστερ Σταλόνε μοιάζει να πήρε το μάθημά του πως δεν είναι κάθε μέρα των «Αναλώσιμων», αφού το «Bullet in the Head» κόστισε 25 εκ. δολ. για να συγκεντρώσει μόλις 9 εκ. δολ στα ταμεία (36%), στην τρίτη θέση ο Χάρισον Φορντ και ο Γκάρι Ολντμαν είδαν με τρόμο το «Paranoia» να συγκεντρώνει 13.5 εκ. δολ με κόστος 35 εκ. δολ (39%), στην τέταρτη θέση ο Τζέισον Στέιθαμ και η Τζένιφερ Λοπέζ δεν θα ξανασυνεργαστούν (είναι σίγουρο!) με το «Parker» να συγκεντρώνει μόλις 49% επιστροφή χρημάτων, ενώ το κάπως ανεκδιήγητο «Broken City» κλείνει την πεντάδα με κόστος παραγωγής 35 εκ. δολ. και εισπράξεις μόλις 19 εκ. δολ (54%).

2 Εξαλλος ο Σιλβέστερ Σταλόνε θα εκδικηθεί για την αποτυχία του «Bullet to the Head»

Διαβάστε εδώ τη λίστα με τις δέκα πιο αποτυχημένες ταινίες της χρονιάς στην Αμερική σύμφωνα με το Forbes:

  1. The Fifth Estate - 21% επιστροφή
  2. Bullet to the Head - 36% επιστροφή
  3. Paranoia - 39% επιστροφή
  4. Parker - 49% επιστροφή
  5. Broken City - 54% επιστροφή
  6. Battle of the Year - 55% επιστροφή
  7. Getaway - 58% επιστροφή
  8. Peeples - 60% επιστροφή
  9. RIPD - 60% επιστροφή
  10. The Big Wedding - 63% επιστροφή

Διαβάστε ακόμη: