Buzz

«Thank you Theodore»: ρίξτε κλεφτές ματιές στα γυρίσματα του «Her» του Σπάικ Τζόουνς

στα 10

Oσο ο Χοακίν και η Σκάρλετ ψιθυρίζουν αλήθειες για το τι μας κάνει να ψάχνουμε κάποιον να μοιραστούμε τη ζωή μας, ο Σπάικ Τζόουνς μοντάρει ένα παρασκηνιακό βίντεο από τα γυρίσματα του «Her». Λιώσαμε.

«Thank you Theodore»: ρίξτε κλεφτές ματιές στα γυρίσματα του «Her» του Σπάικ Τζόουνς

Ο έρωτας του μοναχικού Θίοντορ για το ολοκαίνουριο λογισμικό του, σχεδιασμένο για ν’ ανταποκρίνεται στην κάθε ανάγκη του χρήστη, αλλά με μπόνους τη ζεστή σαν μέλι φωνή της Σκάρλετ Τζοχάνσον, υπόσχεται να τσακίσει κάθε κόκκαλο του κυνισμού μας και να κερδίσει τα στοιχήματα (και βραβεία;) για τον δημιουργό του, Σπάικ Τζόουνς. Οσα trailer και σκηνές του «Her» έχουμε δει μας μεταγγίζουν αυτή την τρυφερή, αντισυμβατική καρδιά ενός σινεμά - όσο μοντέρνου χρειάζεται για να λέει τα πράγματα με το όνομά τους κι όσο παλιομοδίτικα σπαραχτικό το απαιτούμε για να μας τα ψιθυρίζει. Σχεδόν προσωπικά.

Στο νέο trailer/featurette βίντεο που κυκλοφόρησε (στην ουσία πρόκειται για ένα μοντάζ με σκηνές από την ταινία αλλά και την backstage ατμόσφαιρα των γυρισμάτων), ο διάλογος του Θίοντορ με την Σαμάνθα ραγίζει καρδιές.

Τι μας κάνει να μοιραζόμαστε τις πιο αποκαλυπτικές μας αλήθειες σε ξένους, μπροστά από οθόνες, τσατάροντας μέσα από ψυχρά μέσα της νέας τεχνολογίας; Πόσο μας έχει αποξενώσει η κοινωνικότητα των νέων μίντια και πόσο μας ενώνει; Και τελικά, και πιο σπουδαία από όλα, τι ψάχνουμε - παρά αυτό που έψαχνε πάντα ο άνθρωπος μετά το οξυγόνο και την τροφή: να αγαπηθούμε.

Thank you Theodore...

.

Περισσότερο «Her»: