Buzz

Ο Θανάσης Νεοφώτιστος αποσύρει την ταινία του «Λεωφόρος Πατησίων» από το 41ο Φεστιβάλ Δράμας

στα 10

Με ανοιχτή επιστολή ο Θανάσης Νεοφώτιστος αποσύρει τη νέα του μικρού μήκους ταινία από το 41ο Φεστιβάλ της Δράμας. Και εξηγεί...

Flix Team
Ο Θανάσης Νεοφώτιστος αποσύρει την ταινία του «Λεωφόρος Πατησίων» από το 41ο Φεστιβάλ Δράμας
Σκηνή από τη «Λεωφόρο Πατησίων» του Θανάση Νεοφώτιστου

Ο μεγάλος αριθμός ταινιών που συμμετέχουν κατά βάση κάθε χρόνο (με ελάχιστες εξαιρέσεις) στο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ της Δράμας είναι η αιτία, σύμφωνα με την οποία ο Θανάσης Νεοφώτιστος (νικητής του Χρυσού Διόνυσου το 2014 με την «Προσευχή») αποσύρει τη νέα του ταινία «Λεωφόρος Πατησίων» από το φετινό Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που θα διαγωνιστούν στο 41ο Φεστιβάλ Δράμας

Διαβάστε αυτούσια εδώ την ανοιχτή επιστολή του Θανάση Νεοφώτιστου:

Το φεστιβάλ μικρού μήκους της Δράμας κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να έχει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη. Σε προσωπικό επίπεδο με υποστήριξε σαφώς και η βοήθεια που μου προσέφεραν το πρώτο βραβείο μυθοπλασίας για την ταινία ΠΡΟΣΕΥΧΗ (Χρυσός Διόνυσος, 2014) και το βραβείο ντοκιμαντέρ για την ταινία ΠΩΓΩΝΩΝΙΣΚΟΣ (2015) υπήρξε καταλυτική για την ανάδειξη μου στο σύγχρονο κινηματογραφικό γίγνεσθαι της χώρας.

Με μεγάλη μου λύπη, όμως, θα ήθελα να ανακοινώσω την ανάγκη μου να αποσύρω την ταινία μου ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ από το εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του 41ου Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας, καθώς θεωρώ ότι ο υπέρογκος αριθμός των 68 ταινιών δεν θα βοηθήσει να φανεί η δουλειά, που με κόπο δημιουργήσαμε με τους συνεργάτες μου.

Η θέληση μου είναι να προβληθεί η ταινία με τρόπο τέτοιο ώστε να επικοινωνήσει με το κοινό της, αφού γι’αυτό προορίζεται. Δυστυχώς θεωρώ ότι αυτό χάνεται μέσα σε μια τόσο ευρεία επιλογή ταινιών κι έτσι νιώθω ότι αυτή η επικοινωνία θα υποβαθμιστεί. Ενδεικτικά τις περιόδους της Προσευχής και Πωγωνίσκου οι ταινίες που διαγωνίζονταν ήταν 38 & 40 αντίστοιχα.

Ελπίζω οι συνθήκες στο φεστιβάλ Δράμας να βελτιωθούν στο μέλλον και να αποκτήσει την αίγλη που πιστεύω πως του αξίζει.

Με αγάπη για το σινεμά και το Φεστιβάλ Δράμας,

Θανάσης Νεοφώτιστος


Θυμίζουμε εδώ πως πέρσι οι ταινίες που συμμετείχαν στο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του 40ου Φεστιβάλ Δράμας ήταν 66, ενώ το 2016, στο 39ο Φεστιβάλ Δράμα συμμετείχαν 65 ταινίες - οι χρονιές του 2014 και του 2015 ήταν οι μόνες που αποτέλεσαν ευχάριστη εξαίρεση ως προς τον αριθμό των συμμετοχών - το 2012 συμμετείχαν 82 ταινίες και το 2013 μόλις 39, σε μια ένδειξη καλής θελήσεως που ξεχάστηκε, όπως φαίνεται, καθώς περνούν τα χρόνια.

Πατησίων