Buzz

Η διάσωση της νεανικής ομάδας ποδοσφαίρου από την Ταϊλάνδη γίνεται ταινία

στα 10

Η αγωνιώδης επιχείρηση διάσωσης της ομάδας παιδιών που εγκλωβίστηκαν σε σπηλιά απασχόλησε τα media διεθνώς και ετοιμάζεται τώρα –αναμενόμενα– να πάρει το δρόμο για τη μεγάλη οθόνη.

Η διάσωση της νεανικής ομάδας ποδοσφαίρου από την Ταϊλάνδη γίνεται ταινία

Αν λέγαμε ότι δεν το περιμέναμε θα λέγαμε ψέματα. Το σινεμά διψάει για αληθινές περιπέτειες επιβίωσης, και η υπόθεση της νεανικής ποδοσφαιρικής ομάδας από την Ταϊλάνδη, που κάνει τον γύρο του κόσμου, δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ελκυστική για μια κινηματογραφική μεταφορά.

Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία, στις 23 Ιουνίου, τα δώδεκα αγόρια -ηλικίας 11 έως 16 ετών- της νεανικής ποδοσφαιρικής ομάδας «Wild Boars» (Αγριόχοιροι) και ο 25χρονος προπονητής τους επισκέφθηκαν το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην επαρχία Τσιανγκ Ράι της Ταϊλάνδης. Ομως μια ξαφνική βροχή είχε ως αποτέλεσμα το σπήλαιο να πλημμυρίσει και να φράξει η είσοδος, εγκλωβίζοντας τα παιδιά στη σπηλιά για 18 ολόκληρες ημέρες.

Η περιπέτειά τους θα έληγε έπειτα από μια δραματική επιχείρηση διάσωσης, με την κινητοποίηση των Αρχών της Ταϊλάνδης, εθελοντών, διασωστών και μερικών από τους εμπειρότερους δύτες του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη: Μήνυση στον Τζόνι Ντεπ για ξυλοδαρμό στο σετ του «City of Lies»

Thai team movie 607

Ενα αγωνιώδες, κλειστοφοβικό θρίλερ, λοιπόν, έτοιμο για κινηματογραφική κατανάλωση, ήταν απόλυτα αναμενόμενο να μην ξεφύγει από τα νύχια των ετοιμοπόλεμων παραγωγών. Αυτό που δεν περιμέναμε, ωστόσο, είναι να αναλάβει την παραγωγή του η εταιρεία Pure Flix Entertainment, η οποία εξειδικεύεται σε χριστιανικής θεματολογίας ταινίες! Η εταιρεία βρίσκεται πίσω από πρόσφατα «αριστουργήματα» περί πίστεως, όπως το «The Case for Christ» και το… franchise του «God’s Not Dead» (ναι, περιλαμβάνει ήδη τρεις ταινίες, με πιο πρόσφατη το φετινό «God’s Not Dead: A Light in Darkness»).

«Η γενναιότητα και ο ηρωισμός των οποίων έγινα μάρτυρας ήταν συγκλονιστικά, οπότε, ναι, αυτή είναι μια ταινία για μας» δήλωσε ο συνιδρυτής της Pure Flix Entertainment, Μάικλ Σκοτ, ο οποίος βρισκόταν στην Ταϊλάνδη την περίοδο της επιχείρησης, για να συμπληρώσει: «Δεν είναι απαραίτητο να είναι μια χριστιανική ταινία, απλά μία που θα εμπνέει».

Κάτι μας λέει, όμως, ότι μπορούμε να φανταστούμε που πηγαίνει όλο αυτό.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ για το «God’s Not Dead: A Light in Darkness» και μάλλον θα καταλάβετε τι εννοούμε…


Διαβάστε ακόμη