Buzz

Κάννες 2018: Ενα ελαφρύ εγκεφαλικό κάνει τον Τέρι Γκίλιαμ την ακόμη πιο τραγική φιγούρα του Φεστιβάλ

στα 10

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Τέρι Γκίλιαμ δεν κατάφερε να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη υπόθεση των δικαιωμάτων της ταινίας «Ο Ανθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» εξαιτίας ενός μικρού - ευτυχώς - εγκεφαλικού επεισοδίου.

Κάννες 2018: Ενα ελαφρύ εγκεφαλικό κάνει τον Τέρι Γκίλιαμ την ακόμη πιο τραγική φιγούρα του Φεστιβάλ

Το επεισόδιο επιβεβαιώθηκε από την οικογένεια του Γκίλιαμ στη γαλλική εφημερίδα «20 Minutes», η οποία και αναφέρει πως ο σκηνοθέτης είναι καλά στην υγεία του και έχει επιστρέψει στο σπίτι μετά από μια επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Η ακροαματική διαδικασία έλαβε χώρα στο Παρίσι, μετά από αγωγή του μεγαλοπαραγωγού Πάουλο Μπράνκο, ο οποίος θέλει να εμποδίσει την έξοδο της ταινίας «Ο Ανθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» στις γαλλικές αίθουσες στα τέλη Μαΐου και την επίσημη πρεμιέρα του στο 71ο Φεστιβάλ Καννών, όπου η ταινία έχει προγραμματιστεί να κλείσει τη διοργάνωση το Σάββατο 19 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη: Κι όμως, είναι αλήθεια. Ο «Δον Κιχώτης» του Τέρι Γκίλιαμ έχει τρέιλερ

The Man Who Killed Don Quixote

Να θυμίσουμε εδώ ότι η ταινία χρειάστηκε 17 χρόνια για να ολοκληρωθεί, μετά από αλλεπάλληλες ακυρώσεις, αναβολές και περιπέτειες με την παραγωγή, το καστ και τα δικαιώματα.

Ολοι αναμένουν με αγωνία την απόφαση του δικαστηρίου που θα αποφασίσει αν τελικά η ταινία θα βγει στις αίθουσες και θα κλείσει το Φεστιβάλ Καννών, με τον Τέρι Γκίλιαμ - ευχόμαστε όλοι - παρόντα και υγιή.

Διαβάστε ακόμη: 17 χρόνια μετά, ο Τέρι Γκίλιαμ ολοκληρώνει τα γυρίσματα του «Δον Κιχώτη»

The Man Who Killed Don Quixote 607