Buzz

Δεν είναι η Μέρα της Μαρμότας. Είναι ότι ο Τέρι Γκίλιαμ ξαναπιάνει τον «Δον Κιχώτη» του

στα 10

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σε λούπα από το 1999. Ομως τώρα ο Τέρι Γκίλιαμ έχει καστ και το πράσινο φως από τον μεγαλοπαραγωγό Πάουλο Μπράνκο για να γυρίσει το «The Man Who Killed Don Quixote».

Δεν είναι η Μέρα της Μαρμότας. Είναι ότι ο Τέρι Γκίλιαμ ξαναπιάνει τον «Δον Κιχώτη» του

Η ιστορία δεν ξεκίνησε το 1999: τότε ήταν, πριν 17 χρόνια, που ο Τέρι Γκίλιαμ για πρώτη φορά εγκατέλειψε το πρότζεκτ του να γυρίσει μια δική του, διαφορετική, θεωρητικά υπέροχη διασκευή του «Δον Κιχώτη» του Θερβάντες. Τα προβλήματα της τότε παραγωγής μεταφέρθηκαν σ' ένα ήδη υπέροχο ντοκιμαντέρ, το «Lost in La Mancha» του 2002. Με πρωταγωνιστές τον Ζαν Ροσφόρ και τον Τζόνι Ντεπ, τα γυρίσματα υπέφεραν από πλήθος καταστροφών, πλημμύρες, τεχνικά εμπόδια, ώσπου η υγεία του Ζαν Ροσφόρ δεν του επέτρεπε να συνεχίσει κι ο Γκίλιαμ έβαλε μια άνω τελεία στο πρότζεκτ, με την ασφαλιστική εταιρεία να ζητά αποζημίωση 15 εκ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τέρι Γκίλιαμ δεν το βάζει κάτω

γκίλιαμ 607

Το «The Man Who Killed Don Quixote» ξαναγεννήθηκε αρκετές φορές, μία με πρωταγωνιστικό δίδυμο τον Ρόμπερτ Ντιβάλ και τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, μία ακόμα με τον Τζον Χερτ ως ρομαντικό ιππότη που διακόπηκε επίσης, πέρσι, όταν στον ηθοποιό διαγνώστηκε καρκίνος στο πάγκρεας. Ομως τώρα ο Τζον Χερτ, με ιατρική επιβεβαίωση, είναι υγιής και η ταινία μπορεί να ξαναρχίσει.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τέρι Γκίλιαμ ζητά συγνώμη που... είναι νεκρός

Εξίσου σημαντικό, ο «Δον Κιχώτης» του Τέρι Γκίλιαμ έχει έναν στιβαρό, ιδιοσυγκρασιακό και εγκυημένο παραγωγό στο πλάι του, τον Πάουλο Μπράνκο, ο οποίος έχει εξασφαλίσει στην ταινία 16 εκ. ευρώ κι ορκίζεται ότι το γύρισμα θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Η ιστορία έχει αλλάξει λίγο μέσα στα χρόνια: το αρχικό πλάνο του Γκίλιαμ είχε ως ήρωα έναν σκηνοθέτη διαφημιστικών ο οποίος μπορεί να κάνει ταξίδια στο χρόνο και σ' ένα τέτοιο συναντά τον Δον Κιχώτη τον 17ο αιώνα. Ούτως ή άλλως με αυτοβιογραφικές αναφορές, η ταινία τώρα θα στρέφεται γύρω από έναν σύγχρονο σκηνοθέτη που στοχάζεται πάνω στη δική του αποτυχία να κάνει την ταινία την πρώτη φορα: όπως δηλώνει ο Γκίλιαμ, «έχει να κάνει με το πώς οι ταινίες μπορούν να καταστρέψουν τους ανθρώπους». Η ένεση φρεσκάδας στο πρότζεκτ είναι ότι δίπλα στον Τζον Χερτ, στο ρόλο του σκηνοθέτη που αρχικά θα είχε ο Τζόνι Ντεπ, θα συναντήσουμε τον Τζακ Ο' Κόνελ.

Διαβάστε ακόμη: