Buzz

«Μέχρι το Θαύμα»: Τέρενς Μάλικ... straight to DVD

στα 10

Εχει περάσει ενάμισης χρόνος από τότε που το «To the Wonder» του Τέρενς Μάλικ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Τώρα, μπορείτε να το βρείτε μόνο σε DVD, αφού δεν έφτασε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες...

«Μέχρι το Θαύμα»: Τέρενς Μάλικ... straight to DVD

Για πολλούς ο Τέρενς Μάλικ είναι ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή σκηνοθέτες.

Και το «To the Wonder» δεν ήταν απλά μια ακόμη ταινία του, αφού υπήρξε η πολυαναμενόμενη επιστροφή του μετά τον θριάμβο του «Δέντρου της Ζωής», ένα φιλμ που έφτασε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με το γνωστό πλούσιο «παρασκήνιο» που συνοδεύει κάθε ταινία του για να διχάσει τους κριτικούς και να συζητηθεί μεγαλοπρεπώς και με επιχειρήματα υπέρ και κατά της αξίας του.

Για να σχηματίσει, ωστόσο, κάποιος γνώμη για οποιαδήποτε ταινία, πρέπει να την δει. Πράγμα που δεν συνέβη ποτέ στην περίπτωση του «Το the Wonder», το οποίο κυκλοφόρησε μόλις σε DVD από την Odeon, παρακάπτοντας την κινηματογραφική του έξοδο. Κι όλα αυτά για μια ταινία που έχει φτιαχτεί για να προβληθεί στο σινεμά - όπως όλες οι ταινίες του Μάλικ - αφού τουλάχιστον η μισή της αξία βρίσκεται στην υπέροχη φωτογραφία του υποψήφιου για Οσκαρ για το «Gravity» Εμανουέλ Λουμπέζκι.

To the Wonder

Το «Μέχρι το Θαύμα» (όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ταινίας) αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού καθώς αυτό ερωτεύεται και στη συνέχεια αποσυντίθεται στα ίδια τα κομμάτια της σχέσης του.

Ξεκινώντας από το Mont St. Michel της Γαλλίας, το «Θαύμα του Δυτικού Κόσμου» όπως είναι περισσότερο γνωστό, ο Νιλ (Μπεν Αφλεκ), Αμερικάνος, και η Μαρίνα (Ολγκα Κουριλένκο), Ουκρανή κάτοικος Παρισιού και χωρισμένη μητέρα, γνωρίζουν ένα δυνατό έρωτα, αποφασισμένοι να ζήσουν για πάντα μαζί. Οι δυο τους, μετακομίζουν στην Οκλαχόμα, μαζί με τη δεκάχρονη κόρη της Μαρίνα. Ο Νιλ δουλεύει ως περιβαλλοντικός επιθεωρητής, ενώ η Μαρίνα και η κόρη της προσπαθούν να φτιάξουν την καινούρια τους ζωή. Τίποτα, όμως, δεν προμηνύει τη φθορά που θα έρθει λίγο αργότερα στη σχέση τους, όταν ο Νιλ θα διστάσει να παντρευεί τη Μαρίνα, η βίζα της θα λήξει και έτσι εκείνη θα αναγκαστεί να γυρίσει στο Παρίσι.

Στο φόντο της ερωτικής τους ιστορίας, ο ιερέας της περιοχής (Χαβιέ Μπαρδέμ) προσπαθεί να φέρει το ποίμνιό του πίσω στον Χριστό ενώ και ο ίδιος αμφισβητεί συνεχώς την αποστολή του, μια παλιά ερωτική ιστορία του Νιλ θα επανέλθει στο προσκήνιο (Ρέιτσελ ΜακΑνταμς), ενώ η μόλυνση των νερών της πόλης από μεγάλες εταιρείες της περιοχής αναδύει μια οσμή θανάτου.

Διαβάστε ακόμη: