Buzz

Τέρενς Μάλικ και Κρίστιαν Μπέιλ on camera!

στα 10

Γράφαμε πριν λίγες μέρες για την απρόσμενη κι απροειδοποίητη εμφάνιση του Τέρενς Μάλικ και του Κρίστιαν Μπέιλ στο μουσικό φεστιβάλ Austin City Limits. Μπορεί να αγνοούμε ακόμη τι ακριβώς γύριζαν, αλλά έχουμε φωτογραφίες και βίντεο από τη μέρα τους εκεί.

Τέρενς Μάλικ και Κρίστιαν Μπέιλ on camera!
Ο Τέρενς Μάλικ επί το (μυστηριώδες) έργον

Από το να περιφέρεται στο πλήθος και να παρακολουθεί συγκροτήματα όπως οι Arcade Fire και οι Iron & Wine ή να παίζει παρέα με τους Fleet Foxes επί σκηνής, ο Κρίστιαν Μπέιλ έκανε την περασμένη Παρασκευή, ένα μικρό... μουσικό διάλειμμα από τα γυρίσματα του «The Dark Knight Rises».

Ο Τέρενς Μάλικ και το συνεργείο του, τον ακολουθούσαν κατά πόδας, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές της συναυλίας να απαθανατίσουν τον συνήθως ντροπαλό στα όρια του μοναχισμού σκηνοθέτη, σε αμέτρητες φωτογραφίες και ερασιτεχνικά βίντεο που κάνουν αυτές τις μέρες τον γύρο του διαδικτύου.

Παρ όλα αυτά, εξακολουθούμε να μην έχουμε ιδέα για το τι ακριβώς γύριζαν εκεί, ακόμη κι αν ξέρουμε ότι ο σκηνοθέτης είχε ενημερώσει τους συνεργάτες του ότι σκοπεύει να γυρίσει γρήγορα μια ταινία μέσα στο φθινόπωρο.

Οσο για τα μουσικά γούστα του Μάλικ, μπορεί να φανταζόμαστε ότι είναι κατά πάσα πιθανότητα πιο κλασσικά, εν τούτοις ξέρουμε ότι δεν αγνοεί εντελώς την ποπ μουσική. Πίσω στην δεκαετία του 80 άλλωστε, είχε γράψει την δική του εκδοχή για την κινηματογραφική βιογραφία του Τζέρι Λι Λιουις. Μπορεί το σενάριο του να μην γυρίστηκε ποτέ, αλλά τουλάχιστον επιβεβαίωσε ότι η μουσική δεν είναι έξω από την σφαίρα των ενδιαφερόντων του σκηνοθέτη.

Ακόμη κι έτσι όμως δεν γνωρίζουμε αν το θέμα του φιλμ είναι μουσικό ή αν η επίσκεψη του Μπέιλ και της (προφανώς συμπρωταγωνιστριάς του) Χέιλι Μπένετ στο φεστιβάλ, είναι κομμάτι μιας ιστορίας που δεν αφορά μια καθαρά μουσική ταινία.

Υποθέτουμε ότι οι απαντήσεις θα έρθουν εν καιρώ. Προς το παρόν δείτε μερικές φωτογραφίες κι ένα σπάνιο «ντοκουμέντο» με τον Τέρενς Μάλικ εν δράσει, κάτι που μεταξύ μας, δεν πιστεύαμε ότι θα δούμε ποτέ...