Buzz

«Tell me, do you bleed? You will!» Το πρώτο (μη πειρατικό) teaser του «Batman v Superman» είναι εδώ

στα 10

Νωρίτερα απ΄ ότι το περιμέναμε, μπορούμε να δούμε καθαρά τώρα τι ακριβώς συμβαίνει στο πολυαναμενόμενο (;) blockbuster του Ζακ Σνάιντερ.

«Tell me, do you bleed? You will!» Το πρώτο (μη πειρατικό) teaser του «Batman v Superman» είναι εδώ

Αντίθετα απ΄ ότι συνέβη με το teaser του «Star Wars: The Force Awakens» πριν λίγες μέρες οι αντιδράσεις του πλανήτη στις πρώτες εικόνες του «Batman v Superman», δεν ήταν ακριβώς γεμάτες αγάπη. Ισως έφταιγε το γεγονός ότι οι πρώτες εικόνες που είδαμε ήρθαν μέσω ενός κατά στιγμές out of focus πειρατικού recording, αλλά ακόμη και τώρα που τις βλέπουμε πεντακάθαρες σε όλη την 1080p δόξα τους, υπάρχουν μερικά πράγματα που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε.

Το βασικότερο; Γιατί ο Μπρους Γουέιν κι ο Κλαρκ Κεντ έρχονται αντιμέτωποι; Γιατί όπως το τρέιλερ ξεκαθαρίζει, «η απόλυτη δύναμη διαφθείρει απόλυτα» και υπάρχει πάντα «εκείνος ο πυρετός, η οργη, η αίσθηση αδυναμίας που μεταμορφώνει τους καλούς σε κακούς». Με άλλα λόγια αν πιστέψουμε το τρέιλερ, ο Superman δεν είναι πια ο σωτήρας του κόσμου όπως στην πρώτη ταινία του Σνάιντερ το «Man of Steel», αλλά μια πιθανή απειλή. Και κάποιος πρέπει να τον αντιμετωπίσει.

batman v superman 607

Διαβάστε ακόμη: Για να μην μπερδεύετε τους υπερήρωές σας: Πρώτο teaser «Batman v Superman»

Στο σύμπαν το κόμικ οι διαμάχες μεταξύ υπερηρώων μπορεί να μην είναι κάτι καινούριο, όμως στην κινηματογραφική εκδοχή τους, δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε «καλούς» υπερήρωες στον ρόλο του κακού. Κι ο Superman, o πιο «καθαρός» ίσως απ΄ όλους τους superheroes εκεί έξω, μοιάζει ίσως δύσκολο να ταιριάξει στο καλούπι του επικίνδυνου εχθρού της ανθρωπότητας.

Πέρα από αυτή την (κάπως βασική ομολογούμε) αντίρρηση όμως, το teaser δεν είναι σε τίποτα κακό, δίχως όμως να είναι κι ακριβώς εμπνευσμένο. Μπορεί να μην ενθουσιάζει, αλλά σίγουρα σε κάνει να θες να δεις περισσότερα, όπως για παράδειγμα τον Λεξ Λούθορ του Τζέσι Αιζενμπεργκ η την Wonder Woman της Γκαλ Γκαντό, που δεν κάνουν εδώ την εμφάνισή τους.

Γι αυτούς θα πρέπει να περιμένετε λίγο παραπάνω, έχουμε άλλωστε έναν χρόνο σχεδόν μπροστά μας μέχρι την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες. Μέχρι τότε... ματώστε με το teaser.

Διαβάστε ακόμη: