Buzz

Δώδεκα χρόνια μετά την «Πολίτικη Κουζίνα», ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με τον «Νοτιά»

στα 10

Με μια ακόμη ιστορία ενηλικίωσης και... αφηγήσεων, ο Τάσος Μπουλμέτης ξεκινάει τα γυρίσματα της τρίτης του μεγάλου μήκους ταινίας με τίτλο «Νοτιάς», δώδεκα χρόνια μετά την επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας».

Flix Team
Δώδεκα χρόνια μετά την «Πολίτικη Κουζίνα», ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με τον «Νοτιά»

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Οταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Αυτή είναι η υπόθεση του «Νοτιά», της ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη που ξεκινάει τα γυρίσματά της, με σκοπό να είναι έτοιμη για την εξοδό της στις αρχές του 2016 με εταιρείες διανομής τη Feelgood Entertainment και τη Rosebud 21, σηματοδοτώντας την επιστροφή πίσω από τη κάμερα (αφού ο Τάσος Μπουλμέτης δεν είχε «φύγει» από το ελληνικό σινεμά, στηρίζοντάς το από τη θέση του πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) του σκηνοθέτη της «Πολίτικης Κουζίνας», δώδεκα χρόνια μετά την εντός και εκτός συνόρων επιτυχία της.

Οπως αναφέρει και το επίσημο δελτίο τύπου: «Τον Σταύρο υποδύεται ο Γιάννης Νιάρρος, ενώ στο πλευρό του πρωταγωνιστή θα δούμε πολλούς ταλαντούχους ηθοποιούς, μεταξύ τον οποίων τους: Θέμη Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχη Χάνο, Αργύρη Ξάφη, Ερρίκο Λίτση, Ομηρο Πουλάκη, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργο Βουρδαμή, Δημήτρη Ημελλο και τον μικρό Φοίβο Ταραμπίκο. Σε μια εμφάνιση-έκπληξη θα ξαναδούμε στη μεγάλη οθόνη τη Zωζώ Σαπουντζάκη, σε έναν καταλυτικό για την πλοκή της ταινίας ρόλο.»

Νοτιάς Σενάριο - Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης / Παραγωγός: ΟΝΙΟΝ ΦΙΛΜΣ – Τάσος Μπουλμέτης / Σε συμπαραγωγή με: ΟΤΕ TV, VIEW MASTER, MAGIKON, Τάσο Μπουλμέτη, ROSEBUD21 / Εκτέλεση Παραγωγής: View Master Films / Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος - Γιώργος Κυριάκος / Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης . Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής / Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης / Σκηνογράφος: Σπύρος Λάσκαρης / Ενδυματολόγος: Εύα Νάθενα / Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα / Διανομή Ρόλων: Σωτηρία Μαρίνη / Ειδικά Εφέ: Magikon / Ερευνα – εκτέλεση φωτογραφικού υλικού: Ηώ Πάσχου / Κομμωτής: Χρόνης Τζίμος / Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου

Διαβάστε ακόμη: Τάσος Μπουλμέτης - Συνέντευξη στο Flix το 2011: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου λύνει βασικές μας απορίες