Buzz

«Ηξερα»: Ο Κουέντιν Ταραντίνο μιλάει για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και την ένοχη δική του σιωπή

στα 10

Μιλώντας στους New York Times, ο Κουέντιν Ταραντίνο παραδέχεται ότι γνώριζε το ποιόν του πιο στενού του συνεργάτη και μετανιώνει που δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να το σταματήσει.

«Ηξερα»: Ο Κουέντιν Ταραντίνο μιλάει για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν και την ένοχη δική του σιωπή

«Ηξερα αρκετά για να κάνω περισσότερα απ' όσα έκανα. Δεν ήταν μόνο οι φήμες, το κουτσομπολιό. Ηξερα ότι είχε κάνει μερικά από τα πράγματα για τα οποία κατηγορείται. Εύχομαι να είχα αναλάβει ευθύνη γι' αυτά που είχα ακούσει. Αν το είχα κάνει τότε, θα έπρεπε να μην δουλεύω μαζί του.»

Ο Κουέντιν Ταραντίνο νιώθει ντροπή. Και μετά το μικρό σημείωμά του - αντίδραση στο πρώτο μεγάλο κύμα των αποκαλύψεων για τον αποκλειστικό παραγωγό του, Χάρβεϊ Γουάινστιν, αποκαλύπτει σήμερα στους New York Times πως ήξερε τη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες και γνώριζε και συγκεκριμένες ιστορίες, όπως το συμβιβασμό που είχε γίνει με τη Ρόουζ ΜακΓκόουαν προκειμένου να μην μιλήσει, αλλά και τα παράπονα της συντρόφου του για μια εποχή, Μάιρα Σορβίνο, η οποία υπήρξε και αυτή θύμα των ορέξεων του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Δείτε ακόμη: Ο Τζον Ολιβερ έχει κάτι να πει στην Ακαδημία μετά την αποβολή του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Tarantino Weinstein

«Ο,τι και να πω τώρα θα ακουστεί σαν την πιο χάλια δικαιολογία. Ολοι όσοι ήταν κοντά στον Χάρβεϊ είχαν ακούσει τουλάχιστον ένα από αυτά τα περιστατικά. Ηταν αδύνατον να μην το ακούσεις», συμπληρώνει.

Πίσω στο 1995, η Μάιρα Σορβίνο, κορίτσι τότε του Κουέντιν Ταραντίνο, του είχε πει πως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν της είχε κάνει μασάζ με τη βία, πως την κυνήγησε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και πως εμφανίστηκε από το πουθενά ένα βράδυ στο σπίτι της.

«Ημουν σοκαρισμένος. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα το έκανε τόσο ανοιχτά. Πίστεψα τότε ότι ήταν κολλημένος με τη Μάιρα. Ειχε κερδίσει βραβεία για το "Mighty Aphrodite", πίστευα ότι είχε πάθει εμμονή μαζί της, αλλά αυτός ξεπέρασε τρομακτικά τη γραμμή. Ηξερε ότι είμαστε μαζί, οπότε δεν θα έκανε κάτι πιο σοβαρό», δηλώνει ο Ταραντίνο.

Διαβάστε ακόμη: Ο Γούντι Αλεν βρίσκει την κατάσταση με τον Χάρβεϊ Γουάινσταΐν «θλιβερή και τραγική»

Tarantino Weinstein

Και συνεχίζει, προσπαθώντας να επανορθώσει, έστω και (τόσο) καθυστερημένα: «Καλώ όλους όσοι γνωρίζουν περισσότερα να μην φοβούνται. Να μην κάνουμε μόνο δηλώσεις, αλλά να παραδεχτούμε πως υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας Να υποσχεθούμε πως θα συμπεριφερθούμε καλύτερα στις αδελφές μας. Ο,τι ήταν πριν αποδεκτό δεν μπορεί πλέον να στηρίζεται από οποιονδήποτε με συγκεκριμένη συνείδηση».

Στην ερώτηση αν η υπόθεση γύρω από το όνομα του Χάρβεϊ Γουάινστιν θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το κοινό αντιμετωπίζει το έργο του, ο Κουέντιν Ταραντίνο απάντησε: «Δεν ξέρω. Ελπίζω πως δεν θα γίνει».

Tarantino Weinstein

Διαβάστε περισσότερα: