Buzz

Σου βγάζει τα μάτια: δείτε ένα βίντεο με όλα τα extreme close ups των ταινιών του Ταραντίνο

στα 10

Ενα 4λεπτο βίντεο συγκεντρώνει τα extreme κοντινά από τις ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο και μοντάρεται για τα... μάτια μας μόνο. Δείτε το...

Σου βγάζει τα μάτια: δείτε ένα βίντεο με όλα τα extreme close ups των ταινιών του Ταραντίνο

Ο φετιχισμός είναι ιδιότητα όλων των auteurs στο σινεμά - που εστιάζουν, σε τι θα κλείσουν το φακό και το μάτι στο θεατή. Ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει αμέτρητα τέτοια φετίχ και τα extreme close ups του έχουν διττή σημασία: από την μία υπογραμμίζουν το προσωπικό του στιλ και τις θεματικές του, από την άλλη επιδεικνύουν συνεχώς τις σινεφίλ αναφορές του. Ολους τους grandmasters που μελέτησε από μικρός, όταν ακόμα ήταν νεαρός υπάλληλος βίντεο κλαμπ και αυτόφωτος φιλόδοξος κινηματογραφιστής. Σε κάθε έναν από αυτούς, σε κάθε ταινία, υποκλίνεται.

Εσείς το είδατε; The Hateful Eight: κυκλοφορησε το πρώτο teaser

tarantino extreme close ups 607

Από το «Reservoir Dogs» μέχρι και το «Django: O Tιμωρός», ο Ταραντίνο έχει αφήσει το αιματοβαμμένο αποτύπωμά του, με κοντινά σε κάννες, βελόνες που χτυπούν ενδοφλέβιες ενέσεις, κόκα, πρέζα, ουίσκια, Cheese Royal burgers και, φυσικά, βλέμματα - μάτια αγριεμμένα, τρομαγμένα, αποφασιστικά, εκδικητικά.

Διαβάστε ακόμα: «20 Χρόνια Pulp Fiction»: Κουέντιν, Ούμα, Τραβόλτα και πίτσες στην παραλία των Καννών!

tarantino extreme close ups 607 2

Γνωστός λάτρης των γυναικείων πελμάτων, οι ξυπόλητες ηρωίδες διεκδικούν επίσης τα κοντινά του φακού του. Νύχια βαμμένα κι ένα αυθάδικο δαχτυλιδάκι ποδιού να τραβάει το βλέμμα των αρσενικών. Από την Τζανγκλ Τζούλια («Death Proof») που ξαπλώνει νωχελικά κι απλώνει τα δίμετρα πόδια της στον καναπέ, με το πόστερ της επίσης ξυπόλητης Μπριζίτ Μπαρντό να στοιχειώνει το πλάνο, μέχρι το αισθησιακό lap-dance της Μπάτερφλαϊ, μέχρι την Ούμα στο «Kill Bill» που παντρευόταν ξυπόλητη, ενώ στην πιο διάσημη σκηνή του «Pulp Fiction» χόρευε ξυπόλητη.

tarantino extreme close ups 607 3

Διαβάστε ακόμα: Ο Ταραντίνο λέει το μεγάλο αντίο στο σινεμά;

Ενας χρήστης του vimeo, ο Τζέικομπ Τ. Σουίνι μελετά τα κοντινά του Ταραντίνο και τα δένει σ' ένα μοντάζ 3 λεπτών και 48 δευτερολέπτων για να τα κοιτάξουμε κι εμείς με άλλα μάτια. Πώς μερικά υπογραμμίζουν τη δύναμη του ήρωά του, πώς φανερώνουν την αδυναμία του, πώς εξυπηρετούν την πλοκή ή πώς, απλά, είναι τόσο μα τόσο cool...

Απολαύστε:

.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: