Buzz

Ο Ταραντίνο ξεκαθαρίζει τη θέση του: «Aν οι αστυνομικοί ήταν σοβαροί δε θα έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η πραγματική συζήτηση»

στα 10

Με τα συνδικάτα των αμερικανών αστυνομικών να συνεχίζουν την πίεση απειλώντας τώρα τον Ταραντίνο με μία «έκπληξη» όταν θα βγει η ταινία του, ο σκηνοθέτης εμφανίζεται στην πολιτική εκπομπή «Real Time» και εξηγεί στον Μπιλ Μάχερ τις δηλώσεις του.

Ο Ταραντίνο ξεκαθαρίζει τη θέση του: «Aν οι αστυνομικοί ήταν σοβαροί δε θα έκαναν ότι δεν καταλαβαίνουν ποια είναι η πραγματική συζήτηση»

Εχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες, όμως η ένταση που έχει προκληθεί δεν καταλαγιάζει. Ολα ξεκίνησαν όταν ο Κουέντιν Ταραντίνο πήρε μέρος στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης εναντίον της αστυνομικής βίας, που πραγματοποιήθηκε στη Washington Square της Νέας Υόρκης. Οι φωτογραφίες του από την πορεία γύρισαν τον κόσμο και τα συνθήματα των «αστυνομικών δολοφόνων» που συνόδευαν τις λεζάντες πήραν μεγάλη δημοσιότητα. «Οταν βλέπω δολοφόνους, δεν στέκομαι αμέτοχος» δήλωσε ο Ταραντίνο. «Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι, από όπου κι αν προέρχονται, και πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είμαι ένας άνθρωπος με κοινωνική συνείδηση. Πιστεύω ότι συμβαίνουν εκτελέσεις εν ψυχρώ από τους αστυνομικούς και θεωρώ ότι πρέπει να ξεσηκωθούμε και να αντισταθούμε σε αυτό. Βρίσκομαι εδώ για να πάρω θέση: στέκομαι με τους δολοφονημένους....»

Διαβάστε περισσότερα: Ταραντίνο εναντίον αστυνομίας κι αστυνομία εναντίον Ταραντίνο

Quentin Tarantino Protests Police Brutality 607 2

Αμέσως οι αστυνομικές συνδικαλιστικές ενώσεις Νέας Υόρκης, Νιου Τζέρσεϊ, Φιλαδέλφεια, Σικάγο και Λος Αντζελες αντέδρασαν, αποκαλώντας τον «υποστηρικτή του χάους» με «εμπρηστικό λόγο που οπλίζει τα χέρια των πολιτών εναντίον των αστυνομικών». Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, φτάνοντας μέχρι στο σημείο οι αστυνομικοί σε όλη την Αμερική να ζητούν από τον κόσμο να μποϋκοτάρει την έξοδο του [«The Hateful Eight»]((https://flix.gr/news/the-hateful-eight-trailer.html), αλλά και το σύνολο των ταινιών του, το Fox News μέσω του διαβόητου παρουσιαστή Μπιλ Ο' Ράιλι επιτέθηκε στον Ταραντίνο λέγοντας πως είναι ψεύτης και πως μάλλον διαβάζει ατάκες από κάποιο δικό του σενάριο, ενώ θέση στη διαμάχη πήρε και ο πατέρας του σκηνοθέτη, ο οποίος δεν ήταν πρόθυμος να υποστηρίξει 100% τον γιο του: ««Είμαι περήφανος για το γιο μου και τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον ίδιο ως καλλιτέχνη, όμως δε θα μπορούσε να κάνει περισσότερο λάθος αποκαλώντας τους αστυνομικούς «δολοφόνους» - ειδικά τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης, όπου και μεγάλωσα» είπε ο Τόνι Ταραντίνο. «Ο γιος μου είναι ένας παθιασμένος άνθρωπος, κάτι που φαίνεται κι από την τέχνη του, αλλά καμιά φορά αυτό το πάθος τον τυφλώνει και τον εμποδίζει από το να βλέπει και να ζυγίζει σωστά τα πράγματα...»

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέιμι Φοξ στηρίζει Κουέντιν Ταραντίνο, ο πατέρας του όμως όχι!

tarantino maher 607

Χθες βράδυ, ο αμερικανός σκηνοθέτης δέχτηκε να εμφανιστεί στην πολιτική εκπομπή «Real Time» με τον Μπιλ Μάχερ (ο οποίος έχει κι ο ίδιος προκαλέσει πολλές φορές την κοινή γνώμη με την αιρετική θέση του απέναντι στα πράγματα - διαβόητες οι δηλώσεις του για την 11η Σεπτεμβρίου και την ευθύνη της χώρας του) και να ξεκαθαρίσει τις δηλώσεις του.

«Τα συνδικάτα των αστυνομικών δεν στηρίζονται σε αυτό που είπα για να απαντήσουν σε αυτό. Αν διαφωνούσαν με αυτό που είπα, θα κάναμε μία συζήτηση πάνω ακριβώς στο πρόβλημα. Αυτό που λένε είναι ότι «μισώ τους μπάτσους», το οποίο δεν είπα ποτέ, και επίσης υπονοούν ότι θεωρώ όλους τους αστυνομικούς δολοφόνους, το οποίο επίσης δεν είπα ποτέ. Κι αυτό που είναι πολύ στενάχωρο είναι το γεγονός ότι έχει μετακινηθεί εκεί ο άξονας της προβολής του θέματος, ενώ πρέπει πραγματικά να κάτσουμε κάτω και να συζητήσουμε με την αστυνομία μας. Πρέπει να φτάσουμε στη ρίζα του πραγματικού προβλήματος. Πρέπει να θέσουμε το θέμα επί τάπητος....»

Διαβάστε κι αυτό: Ο Κουέντιν Ταραντίνο σπάει τη σιωπή του: «Δεν είπα ποτέ πως όλοι οι αστυνομικοί είναι δολοφόνοι»

Οπότε θα συνεχίσει να μιλά για αυτό, παρόλο που η ταινία του κινδυνεύει; Παρόλο που οι αστυνομικοί μπορούν να γίνουν αρκετά τρομακτικοί; «Μπορούν να σε σταματήσουν μια νύχτα με το αμάξι σου» αστειεύεται ο Μάχερ.

«Ναι, με βεβαιότητα θα συνεχίσω» λέει ο Ταραντίνο. «Γιατί είναι ένα πρόβλημα σαν την Λερναία Υδρα - κόβεις το ένα κεφάλι και ξεπετιούνται δέκα. Το ισχυρότερο κεφάλι από όλα όμως είναι αυτό "το τείχος της μπλε στολής": αμέσως ενώνονται για να καλύψουν ο ένας τον άλλον, κι αυτό το ένστικτο είναι ακόμα πιο ισχυρό από την προστασία του πολίτη. Δεν είναι θέμα χαρακτήρα. Δεν είναι θέμα "καλού μπάτσου" - "κακού μπάτσου". Το πρόβλημα κρύβεται στα θεμέλια του ίδιου του θεσμού της αστυνομίας. Αν οι ίδιοι ήταν σοβαροί και ήθελαν να λύσουν το πρόβλημα δε θα ξεσηκωνόντουσαν έτσι εναντίον μου. Δε θα όρθωναν το προστατευτικό "μπλε τείχος" απέναντι σε αυτό που προφανώς συγκεκριμένα προσπαθώ να καταγγείλω: τους διαφθαρμένους αστυνομικούς, τους κακούς αστυνομικούς, τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αστυνομικοί, ναι, δολοφόνησαν πολίτες...»

Δείτε κι αυτό: Ο Κουέντιν Ταραντίνο συστήνει τη συμμορία των «Hateful Eight»

Quentin Tarantino Protests Police Brutality 607

Πάντως, ένα είναι σίγουρο: τα συνδικάτα των αστυνομικών θέλουν εκδίκηση. Η τελευταία δήλωση του εκπροσώπου τους την προηγούμενη Πέμπτη στο Hollywood Repoerter, είναι ξεκάθαρη, απειλητική και στα όρια του τραμπουκισμού: «Κάτι θα συμβεί - από τώρα μέχρι την πρεμιέρα του ""The Hateful Eight", κάτι θα συμβεί» είπε ο Τζιμ Πάσκο, Πρόεδρος της Αμερικανικής Αδελφότητας της Αστυνομίας. Ο Πάσκο δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες, απλά αποκάλεσε τα σχέδιά τους «μία έκπληξη, η οποία θα βλάψει τον σκηνοθέτη».

«Ναι, κάτι ετοιμάζουμε αλλά θα είναι έκπληξη, είναι πολύ σημαντικό αυτό. «Κι αυτό που ετοιμάζουμε θα ξεκινήσει από τον ίδιο τον Ταραντίνο, ο οποίος δεν είναι παρά προβλέψιμος» συνέχισε προκλητικά ο Πάσκο. Σε επερώτηση του δημοσιογράφου ξεκαθάρισε ότι δε τον απειλούν με σωματική βία, αλλά θα τον βλάψουν εκεί που τον πονάει: οικονομικά.

Δείτε τη συνέντευξη του Ταραντίνο στο «Real Time» με τον Μπιλ Μάχερ:


Διαβάστε περισσότερα: