Buzz

Ο Ταραντίνο... blows our mind (this time)!

στα 10

Ενα 4λεπτο βίντεο συγκεντρώνει όλους τους θανάτους από ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο και μοντάρεται υπό τους ήχους του «Didn't I (Blow Your Mind This Time)» των Delfonics. Δείτε το...

Ο Ταραντίνο... blows our mind (this time)!

Η grindhouse βία των ταινιών του Ταραντίνο, επηρεασμένη από τις αγαπημένες του ταινίες (ασιατικά και αμερικανικά b movies), έδωσε νέα πνοή στον τρόπο που το σινεμά μετά τα 90ς απεικονίζει το αίμα - απελευθερώνοντας την μεγάλη οθόνη από τα ταμπού της πολιτικής ορθότητας των 80ς. Μάλιστα έγινε και επίθετο: «ταραντινική βία». Ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει εξηγήσει δεκάδες φορές τη σχέση του με τη βία στο σινεμά, έχει καταγγείλει τους δεξιούς της Αμερικής που υποστηρίζουν ότι οι έφηβοι αντιγράφουν όσα βλέπουν σε οθόνες, έχει υποστηρίξει ότι κινηματογραφική εκτόνωση δεν έχει να κάνει με την πραγματική ζωή. «Με ρωτάνε αυτό το πράγμα εδώ και 20 χρόνια - για την επίδραση της βίας στο σινεμά σχετικά με τη βία στην πραγματική ζωή. Η απάντησή μου είναι η ίδια με αυτή που έδωσα 20 χρόνια πριν. Δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο. Είναι προφανές πως το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο». Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι φυσικά μία μεγάλη συζήτηση, με πολλές παραμέτρους, όμως στην κατάληξή της θα μας βρει σύμφωνους: δεν αντιγράφεις ό,τι βλέπεις στο σινεμά - αφιλτράριστα (αβασάνιστα, αβίαστα). Ειδικά το σινεμά του Ταραντίνο, όπου το μαύρο χιούμορ συνοδεύει τη genre απεικόνιση και η καρτουνίστικη αισθητική δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες: πίσω από την κάμερα κρύβεται ένα enfant terrible, ένα αιώνιο αγοράκι που τρίβει τα χέρια του και χαχανίζει κάθε φορά που ανακαλύπτει κι έναν νέο τρόπο να εκτελέσει τους ήρωες και κομπάρσους του.

Οσο περιμένουμε ανυπόμονα λοιπόν το trailer της νέας, πολύκροτης ταινίας του Κουέντιν, «Hateful Eight», που θα παίζεται πριν από το «Sin City 2: Α Dame to Kill For», χαζεύουμε το βίντεο που μόνταρε ένας φαν με κάθε πυροβολισμό, μαχαίρωμα, εμβολισμό με αυτοκίνητο ή ό,τι άλλο θανατικό έχει αποτυπωθεί σε ταινία του Ταραντίνο από το «Reservoir Dogs» μέχρι το «Django: Ο Τιμωρός».

Ιδανική μουσική υπόκρουση για τις εικόνες όπου ανατινάζουν το μυαλό (ή ανατινάζουν μυαλά) το «Didn't I (Blow Your Mind This Time)» των Τhe Delfonics, από το «Jackie Brown» φυσικά.

Δείτε το:

.

Περισσότερος Ταραντίνο: