Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Η Νάταλι Πόρτμαν έχει να πει μια ιστορία αγάπης και σκότους

στα 10

Στην πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία ως σκηνοθέτης η Νάταλι Πόρτμαν καταπιάνεται με την αυτοβιογραφία του Αμος Οζ κι οδεύει προς το Φεστιβάλ των Καννών.

Κάννες 2015: Η Νάταλι Πόρτμαν έχει να πει μια ιστορία αγάπης και σκότους

Η Νάταλι Πόρτμαν μοιάζει αποφασιστική και θαρραλέα ως πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτης. Την πρώτη της μικρή απόπειρα στο σπονδυλωτό «I Love New York» συνεχίζει φέτος και το φιλμ της θα προβληθεί ως Ειδική Προβολή στο 68ο Φεστιβάλ Καννών. Και όχι, δεν είναι κάτι ελαφρύ, εύκολο και χαριτωμένο. Είναι η διασκευή (την οποία επιμελήθηκε η ίδια) του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος του Αμος Οζ, «Ιστορία Αγάπης και Σκότους», με ήρωα έναν συγγραφέα, δημοσιογράφο και υποστηρική της λύσης για δυο κράτη στη διαμάχη Ισραήλ και Παλαιστίνης. Στην ταινία, που γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ιερουσαλήμ, η Νάταλι Πόρτμαν υποδύεται τη μητέρα του ήρωα και δίπλα της πρωταγωνιστούν οι Γκιλάντ Καχάνα, Σίρα Χάας και Μάκραμ Κούρι.

Διαβάστε αναλυτικά για όλες τις ταινίες του Επίσημου Προγράμματος του 68ου Φεστιβάλ Καννών, με φωτογραφίες και τρέιλερ

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας το «A Tale of Love and Darkness» είναι η ιστορία των παιδικών και νεανικών χρόνων του Οζ στα τέλη της Βρετανικής Εντολής στην Παλαιστίνη και στα πρώτα χρόνια του Κράτους του Ισραήλ. Το φιλμ παρακολουθεί τη σχέση του Αμος με τη μητέρα του και την ανάδυσή του ως συγγραφέα, παρατηρώντας τι συμβαίνει όταν οι ιστορίες που αφηγούμαστε γίνονται οι ιστορίες που ζούμε. Δείτε παρακάτω την πρώτη επίσημη φωτογραφία της ταινίας που κυκλοφόρησε και μια ακόμα από τα γυρίσματα.

Διαβάστε ακόμη: Ο Νάνι Μορέτι αφιερώνει στις μητέρες του κόσμου, με τη νέα του ταινία «Mia Madre»

tale of love and darkness 607

Διαβάστε ακόμη: H νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ, με τον Ράιαν Γκόσλινγκ και τη Νάταλι Πόρτμαν, λέγεται «Weightless»

tale of love and darkness 607