Industry

Τα τρία (3) σίκουελ του «Avatar» θα γυριστούν ταυτόχρονα, στη Νέα Ζηλανδία

στα 10

Ο Τζέιμς Κάμερον έκανε τους υπολογισμούς του κι αποφάσισε: η Νέα Ζηλανδία θα γίνει το σύμπαν όπου θα συνεχιστεί, με τρία ακόμα «επεισόδια», το «Avatar» του 2009.

Τα τρία (3) σίκουελ του «Avatar» θα γυριστούν ταυτόχρονα, στη Νέα Ζηλανδία

Με παρέα τον παραγωγό του, Τζον Λαντάου και τον Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κέι, ο Τζέιμς Κάμερον έκανε επίσημη ανακοίνωση από το Γουέλινγκτον, ότι τα τρία σίκουελ του «Avatar», της ταινίας που άλλαξε τη ροή της κινηματογραφικής τεχνολογίας το 2009, θα γυριστούν όλα μαζί, στη Νέα Ζηλανδία. Καθόλου παράξενη δεν είναι η παρουσία του Τζον Κέι στην ανακοίνωση, μια και το γύρισμα των τριών ταινιών θα έχει εκπληκτική επίδραση στην οικονομία της χώρας. «Τα σίκουελ του “Avatar” θα δημιουργήσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και χιλιάδες εργατοώρες στο χώρο του κινηματογράφου, αλλά και επαγγελματικά πόστα σε όλες τις κατηγορίες της οικονομίας μας,» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Νέας Ζηλανδίας, Στίβεν Τζόις.

Το «Avatar» εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες όλων των εποχών, έχοντας ξεπεράσει σε εισπράξεις, παγκόσμια, τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Τζέιμς Κάμερον εξήγησε ότι τα τρία σίκουελ της πρωτότυπης ταινίας, για οικονομικούς λόγους, θα γυριστούν παράλληλα, μέσα στο διάστημα εννέα, περίπου, μηνών, με κοινό μπάτζετ λίγο χαμηλότερα από το 1 δις δολάρια. Ταυτόχρονα, η Νέα Ζηλανδία, με αφορμή αυτή τη συμφωνία και τη δημοσιότητά της, ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τα κίνητρα ώστε ξένες εταιρείες παραγωγής να προτιμούν τη χώρα για τα γυρίσματά τους, αυξάνοντας ήδη την επιστροφή φόρου από το 15, στο 20 τοις εκατό. Ως ανταπόδοση, η παραγωγή των νέων «Avatar» δεσμεύτηκε να ξοδέψει τουλάχιστον τα 413 εκ. δολάρια του προϋπολογισμού των ταινιών στη Νέα Ζηλανδία, να κάνει τουλάχιστον μία επίσημη πρεμιέρα εκεί, αλλά και να διδάξει τεχνογνωσία στους Νεοζηλανδούς επαγγελματίες του κινηματογράφου.

Το πρώτο σίκουελ, παραγωγή της Twentieth Century Fox και της εταιρείας του Κάμερον, Lightstorm Entertainment, προγραμματίζεται να είναι έτοιμο για τις αίθουσες το 2016.

Ακόμα περισσότερο «Avatar»: