Buzz

Στρώσε τραπέζι με τα πιάτα του Ντέιβιντ Λιντς

στα 10

Μέχρι σήμερα ο Ντέιβιντ Λιντς έχει σκηνοθετήσει μόλις δέκα ταινίες. Ψίχουλα, δηλαδή, μπροστά στις καλλιτεχνικές δημιουργίες και τα προϊόντα που έχει υπογράψει ξεκινώντας από τον διάσημο καφέ του και φτάνοντας μέχρι τα πορσελάνινα πιάτα του που αφιέρωσε στον εορτασμό των 150 χρόνων του διάσημου οίκου Bernardaud.

Στρώσε τραπέζι με τα πιάτα του Ντέιβιντ Λιντς

To όνομα του Ντέιβιντ Λιντς φιγουράρει ανάμεσα στους καλλιτέχνες από τους οποίους ζήτησε ο διάσημος οίκος πορσελάνης Bernardaud με έδρα τη Λιμόζ της Γαλλίας, να φτιάξουν σειρές συλλεκτικών πιάτων για τον εορτασμό των 150 χρόνων.

Ετσι ανάμεσα στους Τζεφ Κουνς, Σόφι Καλ, Ζαν - Μισέλ Αλμπερόλα, Μάρκο Μπραμπίλα, Μαρλέν Μοκέ, Μάικλ Λιν, Ναμπίλ Ναχάς, Προυν Νουρί και τον Ελληνα Αλέκο Φασιανό, ο Ντέιβιντ Λιντς ξόδεψε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του για να δημιουργήσει μια σειρά πιάτων που θα συμπεριληφθεί στη μεγάλη έκθεση που θα γίνει από τις 10 έως και τις 24 Μαΐου στη μπουτικ Bernardaud στη Νέα Υόρκη.

Αν το σκεφτεί κανείς καλύτερα και συνυπολογίσει τον αριθμό των αντικειμένων και των πραγμάτων που μπορεί να δημιουργήσει η φαντασίας, ο Ντέιβιντ Λιντς ολοκληρώνει με κάθε νέο του «έργο τέχνης» έναν ολόκληρο κόσμο - σχεδόν τόσο που αν κάποιος θέλει να ζήσει τη ζωή του «αλά Ντέιβιντ Λιντς» σχεδόν μπορεί να το κάνει.

Μπορεί δηλαδή να πίνει μόνο τον καφέ του, να διακοσμήσει το σπίτι του με τα έργα του και τα φωτιστικά του, να πίνει σαμπάνια ακούγοντας τη μουσική του, να βγαίνει για ποτό στο Silencio, οταν ταξιδεύει να μένει στη σουίτα που ο ίδιος δημιούργησε, και που και που να βλέπει και τις ταινίες του.

Δείτε παρακάτω τα... πιάτα που δημιούργησε από πορσελάνη ο Ντέιβιντ Λιντς (όλο το σετ των 12 κομματιών κοστίζει μόλις 840 ευρώ) και διαβάστε περισσότερα για τον πιο πολυσχιδή (χμ) σκηνοθέτη όλων των εποχών που υποτίθεται μέσα σε όλα αυτά ετοιμάζει και μια καινούρια ταινία.

2

3

4

6

8

9

20

23

44