Φεστιβάλ / Βραβεία

Τα «Μετέωρα» του Σπύρου Σταθουλόπουλου στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου

στα 10

Τα «Μετέωρα», η δεύτερη ταινία του ελληνικής καταγωγής κάτοικου Κολομβίας, Σπύρου Σταθουλόπουλου, μετά το συγκλονιστικό «PVC-1» του 2007, συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Τα «Μετέωρα» του Σπύρου Σταθουλόπουλου στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου

Είναι δύσκολο να ξεχάσεις το όνομα του Σπύρου Σταθουλόπουλου, αν έχεις βρεθεί αντιμετωπος με το ντεμπούτο του «PVC-1» που συμμετείχε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών το 2007.

Το τότε εγχείρημα του νεαρού κινηματογραφιστή να γυρίσει μια ταινία μεγάλου μήκους η οποία αποτελούνταν από ένα μονοπλάνο, είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο Φεστιβάλ των Καννών, τοποθετώντας τον Σταθουλόπουλο στη λίστα με τους πολλά υποσχόμενους σύγχρονους δημιουργούς.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Σταθουλόπουλος επιστρέφει με τα «Μετέωρα», μια ιστορία που διαδραματίζεται τον 12ο αιώνα σε ένα ελληνικό μοναστήρι στα Μετέωρα και επικεντρώνεται στον παράνομο έρωτα ανάμεσα σε έναν Ελληνα Ορθόδοξο μοναχό και μια Ρωσίδα Ορθόδοξη καλόγρια.

Στο φιλμ που είναι μια συμπαραγωγή Γερμανίας - Ελλάδας, πρωταγωνιστούν ο Τεό Αλεξάντερ, περισσότερο γνωστός ως ο «Ελληνας» του True Blood, o Αντώνης Καψάλης (που μένει και εργάζεται ως ηθοποιός στο Χόλιγουντ) και η Ταμίλα Κουλίεβα.