Buzz

Τα αγαπημένα ρομπότ του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

στα 10

Εχοντας φτιάξει ήδη τη δική του μυθολογία στη μεγάλη λίστα των κινηματογραφικών μηχανών με το «Pacific Rim», ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο απαριθμεί τα ρομπότ που τον έκαναν να αγαπήσει τους ανθρώπους...

Τα αγαπημένα ρομπότ του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Μπορεί τα Καϊτζού του να μην κατάφεραν να ισοπεδώσουν το αμερικανικό box office που είδε το «Pacific Rim» να τερματίζει τρίτο το τριήμερο της πολυαναμενόμενης εξόδου του, αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο το φόρο τιμής του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στη μεγάλη ιστορία των κινηματογραφικών ρομπότ που όλοι γνωρίζουμε πως ξεκινάει από τη μεγάλη αγάπη του ιδιοσυγκρασιακού παραμυθά προς τις ταινίες φαντασίας.

Ποια, όμως, είναι τα αγαπημένα ρομπότ του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και πώς αυτά αποτελούν τη ρίζα του «Pacific Rim». Δείτε παρακάτω τη λίστα που έφτιαξε ο ίδιος και θα καταλάβετε πόσο πολύ απέχει μια μηχανή από τον άνθρωπο.

2

Robot Police Officers από το «Patlabor» του 1988

«Περισσότερο από κάθε άλλη σειρά, αυτά αποτέλεσαν την έμπνευση για το Shatterdome, τον κόσμο του "Pacific Rim". Οι λεπτομέρειες στην συντήρηση και την επισκευή των μονάδων Patlabor υπήρξαν αρχετυπικές.»

2

The Giant από το «The Iron Giant» του 1999

«Ενα ρετρό κατόρθωμα δεξιοτεχνικής απλότητας. Το εκκεντρικό σαγόνι, τα βλέφαρά του, οι γωνίες του στήθους του και το στρογγυλό σαν κουβάς κεφάλι είναι απολύτως τέλεια. Ενσαρκωνει δύναμη και αθωότητα σε ισόποσα μέρη.»

2

ED-209 από το «RoboCop» του 1987

«Τόσο λείος όσο ένα αμερικάνικο αυτοκίνητο και τόσο φονικός όσο ένα οπλισμένο τανκ. Η απόλυτη φονική μηχανή. Ο ED-209 είναι μόνο σκληρές επιφάνειες και καθόλου πρόσωπο, μονίμως λυγισμένος σε θέση μάχης. Τρελάθηκα όταν έκανε το πρώτο του βήμα.»

2

Robot B9 από το τηλεοπτικό «Lost in Space» (1965-68)

«Ενα από τα θεμελιώδη ρομπότ της παιδικής μου ηλικίας, ένα υπέροχο κομάτι μοντερνισμού, ένα ρομπότ με προσωπικότητα και φουτουριστική αύρα. Αυτή ήταν επίσης και μια από τις πρώτες αγαπημένες μου ιστορίες για '"ένα αγόρι και το ρομπότ του".»

2

Gigantor από το τηλεοπτικό «Gigantor» (1964-65)

«To πρώτο τεράστιο ρομπότ που αντίκρισα ποτέ και το ρομπότ που καθόρισε την παιδική μου ηλικία. Οταν ήμουν τριών ή τεσσάρων και είχα πυρετό, η εικόνα που έβλεπα συνέχεια ήταν αυτή του ρομπότ που πετάει προς την κάμερα, με τη μια γροθιά τεντωμένη κοιτώντας μέσα στο φακό.»

2

R2-D2 and C-3PO από το «Star Wars» του 1977

«To τέλειο παράξενο ζευγάρι. Ο ένας είναι μπλε, κοντός, χοντρός και ελεύθερος. Ο άλλος είναι χρυσός, φασαριόζος και αδύνατος. Περισσότερο από κάθε άλλο ρομπότ σε αυτή τη λίστα, είναι συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους που τους ερμήνευσαν στη φωνή και τις κινήσεις.»

2

The Gunslinger από το «Westworld» του 1973

«Το βασικό ειδικό εφέ της ταινίας είναι ο Γιουλ Μπρίνερ. Η κίνησή του, η μυθική φιγούρα του και ο απόλυτος έλεγχος της ερμηνείας του αντέχουν στον χρόνο. Σχεδόν όσο τίποτα άλλο στην ταινία.»

2

Astro Boy από το τηλεοπτικό «Astro Boy» (1963-66)

«Είναι ένα πολύπλοκο, ιδιοσυγκρασιακό αμάλγαμα επιστημονικής φαντασίας και φαντασίας. Για μένα είχε πάντα τις ρίζες του στον Πινόκιο και αντέχει ακόμη ως ένα από τα πιο ισχυρά παραμύθια για τα παιδιά.»

2

Robby από το «Forbidden Planet» του 1956

«Ο Robby είχε μια διακριτή συμπεριφορά, πράγμα που οφείλεται τόσο στο σενάριο όσο και στην προσεκτική εκτέλεση της κατασκευής του από τον master Ρόμπερτ Κινοσίτα. Τα εσωτερικά μέρη του που φαίνονται με γυμνό μάτι δίνουν την ψευδαίσθηση ότι σκέφτεται και μιλάει.»

2

False Maria από το «Metropolis» του 1927

«Η γιαγιά όλων των ρομπότ. Ο σχεδιασμός της έχει κάτι από το μεγαλειώδες ενός αιγυπτιακού αγάλματος με την ομορφιά των φουτουριστικών art-deco γραμμών. Ειναι υπνωτιστική και τρομακτική. Ενα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά icons όλων των εποχών.»

Διαβάστε και δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Pacific Rim» που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες το Σεπτέμβριο.