Buzz

Σύννεφα με πόδια. Πρώτες φωτογραφίες από τον «Αφρό των Ημερών» του Μισέλ Γκοντρί

στα 10

Δεν ελπίζαμε σε τίποτα λιγότερο ευφάνταστο. Οι πρώτες φωτογραφίες από την ταινία όμως, υπόσχονται κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον. Κάτι σχεδόν μαγικό.

Σύννεφα με πόδια. Πρώτες φωτογραφίες από τον «Αφρό των Ημερών» του Μισέλ Γκοντρί
Οντρέ Τοτού, Ρομέν Ντουρίς κι ένα νούφαρο που δεν βλέπετε...

Τα βιβλία του Μπορίς Βιάν υπήρξαν cult αναγνώσματα για κάμποσες γενιές –και στην Ελλάδα- και ανάμεσά τους «ο Αφρός των Ημερών» ξεχώριζε ως το πιο διάσημο και πιθανά το καλύτερό του. Η ιστορία ενός πλούσιου εφευρέτη ενός παράξενου μουσικού οργάνου που ερωτεύεται μια κοπέλα η όποια κινδυνεύει να πεθάνει επειδή ένα νούφαρο έχει ριζώσει στα πνευμόνια της, ακούγεται όσο παράξενη περιμένουμε από μια ταινία του Μισέλ Γκοντρί.

Και τόσο ρομαντική, αφού για να την σώσει ο αγαπημένος της θα πρέπει να της προσφέρει συνεχώς και για πάντα. Ακόμη κι αν κοστίζουν ακριβά. Η ιστορία μοιάζει να ζει κάπου ανάμεσα στο φανταστικό και την πραγματικότητα κάτι για το οποίο μας είχε προϊδεάσει εκείνη η στρατιά από παράξενα οχήματα που κατασκεύασε για το φιλμ ο Γκοντρί, και τώρα οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα μέσα από τον φακό του Σεμπαστιάν Μποσί της εφημερίδας Le Monde επιβεβαιώνει τις υποψίες μας.

Η Οντρέ Τοτού, ο Ρομέν Ντουρίς και ο Ομάρ Σι είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές του φιλμ αλλά δίπλα τους θα συναντήσετε μια σειρά από γνωστούς Γάλλους ηθοποιούς όπως ο Γκαντ Ελμαλέχ, η Λέα Σεϊντού, ο Φιλίπ Τορετόν, ο Αλεν Σαμπά, ο Βενσάν Λιντόν, αλλά κι όπως συμπεραίνουμε από τις φωτογραφίες και ο ίδιος ο Γκοντρί στον ρόλο του καθηγητή Μανζεμάνς!

Δείτε στο gallery τα παράξενα οχήματα, τις απίθανες εφευρέσεις, τον ρετρό φουτουριστικό κόσμο της ταινίας και τον ίδιο τον Γκοντρί εν δράσει, σε ένα χορταστικό preview του φιλμ.