Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρώτη στάση για το «Σύμπτωμα» του Αγγελου Φραντζή στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

στα 10

Η τέταρτη μέγαλου μήκους ταινία του Αγγελου Φραντζή, με προσωρινό τίτλο «Σύμπτωμα» είναι σχεδόν έτοιμη. Τις πρώτες της εικόνες θα της παρουσιάσει στο τμήμα Works in Progress του 49ου Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Πρώτη στάση για το «Σύμπτωμα» του Αγγελου Φραντζή στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι

Χειμώνας, σε ένα απομονωμένο νησί, ένα παράξενο πλάσμα εμφανίζεται. Οποιος έρχεται σε επαφή μαζί του χάνει το μυαλό του. Οι άνθρωποι γίνονται όλο και περισσότερο αφηρημένοι. Ζητούν βοήθεια από ένα παράξενο κορίτσι που μοιάζει να είναι το μόνο που έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει το πλάσμα και ξεκινάει μια εκστρατεία χωρίς έλεος εναντίον του. Αλλά όσο ο πόλεμος δυναμώνει και η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού ξεκαθαρίζει, ανακαλύπτουμε ότι πίσω από την επιφάνεια βρίσκονται κρυμμένα μυστικά. Το πλάσμα αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος, την ίδια στιγμή που το κορίτσι, για να δυναμώσει την πίστη της, καταλήγει να δρα ολένα πιο εξωφρενικά και περίεργα...

Καλωσήρθατε στο «Σύμπτωμα», τη νέα ταινία του Αγγελου Φραντζή, ο οποίος μετά τα «Polaroid», «Το Ονειρο του Σκύλου» και το «Μέσα στο Δάσος» επιστρέφει με ακόμη ένα ενήλικο παραμύθι για τους εφιάλτες που κρύβονται μέσα μας.

Οπως δηλώνει ο ίδιος στο επίσημο δελτίο της διοργάνωσης των Works in Progress του τμήματος της Αγοράς του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι: «Η ταινία είναι ένας θρύλος για τη σκοτεινή μας φύση. Αντιμέτωποι με το αίνιγμα της ύπαρξης, οι ήρωες της πολεμούν μόνοι εναντίον όλων. Αλλά η πιο άγρια μάχη είναι αυτή εναντίον των ίδιου τους του εαυτού. Αντιμέτωποι με ένα σύνολο ανείπωτων και ασυνεπών στοιχείων που συνθέτουν όλο και λιγότερο ένα ανθρώπινο πλάσμα και τους οδηγούν σταδιακά να αντιμετωπίσουν το εσωτερικό τους χάος.»

Η ταινία, που γυρίστηκε το χειμώνα που μας πέρασε και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο του μοντάζ είναι μια παραγωγή της «The Gardens» (Αγγελος Φραντζής - Κάτια Γκουλιώνη), σε παραγωγή του Αγγελου Φραντζή, σενάριο του Αγγελου Φραντζή και του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, διεύθυνση φωτογραφίας του Ηλία Αδάμη, ενώ πρωταγωνιστούν η Κάτια Γκουλιώνη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Μισέλ Βάλεϊ, η Ελένη Βεργέτη και ο Γιάννης Νικολαΐδης.

Οι ταινίες που συμμετέχουν στο τμήμα «Works in Progress» του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι αναζητούν στήριξη για την ολοκλήρωσή τους αλλά και το ενδιαφέρον διεθνών φεστιβάλ, αγοραστών και υπεύθυνων διεθνών πωλήσεων, ενώ διαγωνίζονται για βραβείο αξίας 10.000 ευρώ σε υπήρεσίες - το 2012 το είχε κερδίσει η «Αίωνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου.

Στο 49ο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ στο πρόγραμμα «The East of the West» (το φιλμ συμμετείχε στο περσινό Works in Progress του Φεστιβάλ), ενώ θα προβληθούν στα διάφορα προγράμματά του το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα, το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη, το «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα και το ελληνικής συμπαραγωγής «Late Season» του Ντανίλο Καπούτο.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τις ελληνικές συμμετοχές στο 49ο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Διαβάστε ακόμη: