Buzz

Ποια είναι η Σίλβια Χουκς που θα πρωταγωνιστεί στο καινούριο «Blade Runner»;

στα 10

Η 33χρονη Ολλανδέζα ηθοποιός ετοιμάζεται για το ρόλο που, πιθανότατα, θα καθορίσει την καριέρα της.

Ποια είναι η Σίλβια Χουκς που θα πρωταγωνιστεί στο καινούριο «Blade Runner»;

Το «Blade Runner 2» έρχεται τον Ιανουάριο του 2018, για να δείξει αν ένας θρύλος της επιστημονικής φαντασίας αντέχει στο χρόνο (ναι, αντέχει). Σκηνοθετεί ο Ντενίς Βιλνέβ, συμμετέχει ο Χάρισον Φορντ ως Ρικ Ντέκαρντ, πρωταγωνιστεί, ωστόσο, ο Ράιαν Γκόσλινγκ, εμφανίζεται όπως μάθαμε κι η Ρόμπιν Ράιτ. Αλλά ο κεντρικός γυναικείος ρόλος, αντίστοιχος, ας πούμε, μ' εκείνον που η Σον Γιανγκ έκανε αξέχαστο στο πρώτο «Blade Runner» το 1982, ανήκει στην Ολλανδέζα ηθοποιός Σίλβια Χουκς, που μάλλον θα δει το μέλλον της να παίρνει ανοδική τροπή προς νέους γαλαξίες διασημότητας.

Διαβάστε ακόμη: Η Ρόμπιν Ράιτ ταξιδεύει στο «Blade Runner 2»

σίλβια χουκς blade runner 607

Η Σίλβια Χουκς, γεννημένη το 1983, μένει στη μνήμη όσων (άντεξαν και) είδαν το «Τέλειο Χτύπημα» του Τζουζέπε Τορνατόρε πριν δυο χρόνια, στο πλευρό του Τζέφρι Ρας. Ωστόσο, με σπουδές στη Δραματική Ακαδημία του Μάαστριχτ, η Χουκς έκανε το ολλανδικό ντεμπούτο της το 2007, με την ταινία του Τζος Στέλινγκ, «Duska», που τιμήθηκε με το εθνικό βραβείο καλύτερης ταινίας εκείνη τη χρονιά.

σίλβια χουκς blade runner 607

Η καριέρα της συνεχίστηκε στο θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση, με ξεχωριστή συμμετοχή τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην «Tirza» του Ρούντολφ βαν ντεν Μπεργκ το 2010, που αποτέλεσε την επίσημη συμμετοχή της Ολλανδίας για το Ξενόγλωσσο Οσκαρ και γνώρισε κριτική επιτυχία στο φεστιβαλικό κύκλωμα.

Διαβάστε ακόμη: Save the date. Το σίκουελ του «Blade Runner» έρχεται τον Ιανουάριο 2018

σίλβια χουκς blade runner 607

Μέσα στο 2017, θα δούμε τη Σίλβια Χουκς στο «The Lake» του Στιβ Κουέιλ, σε σενάριο του Λικ Μπεσόν, με συμπρωταγωνιστές τους Σάλιβαν Στέπλτον και Τζέι Κέι Σίμονς. Και μετά, φυσικά, στον σαγηνευτικό κόσμο του Φίλιπ Κ. Ντικ, στο «Blade Runner 2», ρόλο που, αναμφίβολλα, θα την κάνει ακόμα πιο διάσημη κι από τη συμπρωταγωνίστριά της, την Καρίς βαν Χούτεν, την «Κόκκινη Γυναίκα» του «Game of Thrones»!

Διαβάστε ακόμη: