Buzz

«Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους» με ένα τρέιλερ

στα 10

Λίγο πριν κάνει την πρεμιέρα της στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, η ταινία της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, μας δείχνει τις πρώτες εικόνες της.

«Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους» με ένα τρέιλερ

Εχουν περάσει πέντε χρόνια από την προηγούμενη ταινία της Κωνσταντίνας Βούλγαρη «Valse Sentimental» ένα φιλμ που έμοιαζε εύθραυστα προσωπικό.

Η καινούρια της ταινία, που δανείζεται τον τίτλο της από ένα κόμικ της Μαφάλντα και τον συνοδεύει με ένα ερωτηματικό, είναι η ιστορία μιας κοπέλας, της Ηλέκτρας, που ζει στα Εξάρχεια κι ανήκει στον αναρχικό χώρο. Οι γονείς της είναι προοδευτικοί και ανοιχτόμυαλοι, αλλά δυσκολεύονται να την κατανοήσου. Ο φίλος της είναι στην φυλακή, θύμα του τρομονόμου και η ίδια προσπαθεί όπως λέει η Μαρία Γεωργιάδου που την υποδύεται, «να είναι δημιουργική, δίχως να θυσιάζει τον εαυτό της».

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη μιλώντας στο flix στην διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας έλεγε πως το φιλμ την ακολουθεί στην καθημερινότητά της μέσα από σεκάνς που διαδραματίζονται σε διαφορετικές στιγμές της μέρας της, από ένα γεύμα με την οικογένεια μέχρι το δικαστήριο όπου δικάζεται ο φίλος της.

Η ταινία γυρίστηκε ανεξάρτητα μεσω της εταιρίας παραγωγής Mitos, αλλά πρόσφατα ανακοινώθηκε η υποστήριξη του φιλμ από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μαρία Γεωργιάδου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Πιατάς, Κώστας Γανωτής, Αλέξης Χαρίσης

Δείτε το τρέιλερ: