Φεστιβάλ / Βραβεία

SXSW 2016: Το Flix στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

στα 10

Το Flix βρέθηκε στην καρδιά του Ωστιν, στο θρυλικό κινηματογράφο «The Paramount», για την πρεμιέρα του «Everybody Wants Some», της νέας ταινίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Tο πώς η πρωτεύουσα του Τέξας χειροκρότησε το δικό της παιδί, ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικό.

SXSW 2016: Το Flix στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι το SXSW Film Festival 2016 θα ανοίξει αυλαία με την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, καταλάβαμε ότι το Ωστιν και το φεστιβάλ ήθελε να τιμήσει ένα από τα δικά του παιδιά. Ο Λινκλέιτερ, γέννημα θρέμα της πρωτεύουσας του Τέξας, έχει επιλέξει να μην την εγκαταλείψει για το Χόλιγουντ, την Νέα Υόρκη ή ακόμα και το Νάσβιλ και να επιστρέφει εκεί. Κάτι που το Ωστιν δεν ξεχνάει. Και κάτι που το βοήθησε το «μπουτίκ» indie κινηματογραφικό φεστιβάλ του South by Southwest να αποκτήσει κύρος, να προσελκύσει κόσμο (τον κόσμο που εκείνο ήθελε: από τον Κουέντιν Ταραντίνο και τον Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ μέχρι τον Στίβεν Σόντερμπεργκ και τους αδελφούς Ντουπλάς) και να βρει τη θέση του στον χάρτη.

[Το κινηματογραφικό φεστιβάλ SXSW διεξάγεται φέτος από τις 11 μέχρι τις 20 Μαρτίου. Το Flix βρίσκεται στο Ωστιν, Τέξας για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα]

Everybody Wants Some Premiere 607 2

Οχι, ούτε το Ωστιν, ούτε ο Λουις Μπλακ του SXSW ξεχνάνε τη στήριξη του δικού τους παιδιού. Και χθες, στο θρυλικό κινηματογράφο The Paramount ήταν όλοι εκεί (οι ουρές ξεκίνησαν 3 ώρες πριν, μέσα στη βροχή) για την πρεμιέρα του «Everybody Wants Some».

Δείτε την είσοδο του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ στη σκηνή του Paramount, τι είπε για το φεστιβάλ και την ταινία και πώς παρουσίασε το πολυπληθές, νεανικό κι αξιαγάπητο καστ του «Everybody Wants Some»:


Ο Λινκλέιτερ ομολόγησε ότι έκανε το κάστινγκ της ταινίας (το «spiritual αδελφάκι» του «Dazed and Confused»), τις πρόβες για την τελειοποίηση του σεναρίου και την εξοικείωση των ηθοποιών μεταξύ τους και τελικά το ίδιο το γύρισμα «ως προπονητής μπέιζμπολ ομάδας». Εμειναν όλοι μαζί στο ράντσο του, λίγο έξω από το Ωστιν και ζυμώθηκαν μεταξύ τους και με τους χαρακτήρες τους. Επρεπε να νιώθουν team players, έπρεπε να αγαπήσουν το πρότζεκτ και να θέλουν τη νίκη. Δεν πρέπει να ήταν δύσκολο. Το καστ ομολόγησε ότι οι μέρες τους ξεκινούσαν με «μαθήματα ντίσκο» (όταν θα δείτε την ταινία θα καταλάβετε), συνέχιζαν με «προπόνηση στο μπέιζμπολ» και μετά τις πρόβες ακολουθούσε «υποχρεωτικό, fun, μεσημεριανό κολύμπι στην πισίνα του Ρικ».

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Everybody Wants Some»

Everybody Wants Some Premiere 607 1

Μία ντουζίνα αγόρια, μέσος όρος ηλικίας τα 25 χρόνια, που κάθε μέρα επέστρεφαν στη δεκαετία του 80 (και πιο συγκεκριμένα στο καλοκαίρι του 1980) με μουσικές που τους έπαιζε ο Λινκλέιτερ και τρίβια για το ντύσιμο, τη συμπεριφορά και τις μανιέρες της εποχής. «Ο Ρίτσαρντ είναι εξαιρετικός σκηνοθέτης, πολύ φίλος αλλά επίμονος με την αυθεντικότητα και... κινητή εγκυκλοπαίδεια» είπε γελώντας ο Γκλεν Πάουελ (θυμηθείτε το όνομά του γιατί θα γίνει πολύ μεγάλος σταρ - αυτός ήταν ο Μάθιου ΜακΚόνεχεϊ της ταινίας, παρόλο που δεν ήταν ξεκάθαρα ο «πρωταγωνιστής»). «Δεν είναι τυχαίο ότι τον φωνάζαμε ''Rickipedia". Θα του προτείναμε ένα τραγούδι για μία σκηνή και θα απαντούσε "ω όχι αυτό δεν βγήκε το 1980, αλλά το 1981, νομίζω τον Απρίλιο του 81 συγκεκριμένα"... »

Everybody Wants Some Premiere 607 5

Ο ίδιος ο Λινκλέιτερ παραδέχθηκε ότι η ταινία ήταν μία επιστροφή στα νιάτα του κι ότι ο δικός του χαρακτήρας είναι σκορπισμένος στους 12 πρωταγωνιστές του. «Ολα όσα βλέπετε στην ταινία έχουν συμβεί στα αλήθεια» είπε γελώντας και σε μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της παρουσίασης φώναξε στον εξώστη. Και σηκώθηκαν όλοι οι πραγματικοί του φίλοι και συμφοιτητές. Πρέπει να έπεσε το The Paramount από το χειροκρότημα.

Το χειροκρότημα όμως δεν σταματούσε - ούτε κατά τη διάρκεια της ταινίας. Το κοινό συμμετείχε με ενθουσιασμό - τα γέλια, τα σφυρίγματα, η αγάπη για όσα αναγνώριζαν στην μεγάλη οθόνη γέμισαν το υπέροχο, παλιό θέατρο με ντόπια ζεστασιά. Και η «παγκοσμιότητα» της δύναμης του σινεμά ξεπέρασε ηλικίες και γενιές. Μπορεί να μην περάσαμε όλοι το κατώφλι του πανεπιστημίου/κολλεγίου τον Αύγουστο του 1980, να μην ερωτευθήκαμε χορεύοντας two step ή ντίσκο, αλλά η απέραντη ανθρωπιά και το χιούμορ του Λινκλέιτερ στον τρόπο που σκιαγραφεί χαρακτήρες και καταστάσεις έκαναν τα πάντα και δικές μας εμπειρίες. Προσωπικές.

Διαβάστε ακόμη: Το Flix στο Τέξας: 10 πράγματα που περιμένουμε να ζήσουμε στο SXSW που ξεκινά απόψε!

Everybody Wants Some Premiere 607 4

«Ηταν υπέροχο να είσαι στο κολλέγιο το 1980» είπε γελώντας ο Λινκλέιτερ στήνοντας τη φάρσα που είδατε στο βίντεο. Μία φωτογραφία του φοιτητή τότε Μπαράκ Ομπάμα (ο οποίος χθες έδωσε στο SXSW μία ομιλία για την ανάγκη εφαμοργής των νέων τεχνολογιών στην πολιτική και την ενίσχυση της δημοκρατίας) εμφανίστηκε στην οθόνη με, δήθεν, αυτόγραφο του Προέδρου της Αμερικής στον σκηνοθέτη. «Ναι, με τον Μπάρι ήμασταν μαζί. Πίστευα ότι θα ερχόταν στην ταινία μου απόψε και θα την προλόγιζε, αλλά μάλλον ήταν δύσκολο...» είπε γελώντας ο Λινκλέιτερ.

Ηταν μία υπέροχη πρώτη βραδιά στο Ωστιν, μία ενθουσιώδης πρώτη προβολή στο SXSW, μία υπέροχη εμπειρία να βρίσκεσαι «στο σπίτι» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Και η χημεία της παρέας των πρωταγωνιστών του ήταν μεταδοτική. «Ο Ρικ δε θα επέτρεπε σε κανέναν να κλέψει την παράσταση. Ούτε εμείς θέλαμε. Μπορεί να παίζαμε τους ανταγωνιστικούς συναθλητές αλλά κανείς μας δεν ήθελε πρωτιά. Ολοι σπρώχναμε μπροστά τους υπόλοιπους» ομολόγησαν οι πρωταγωνιστές του, οι οποίοι θα γίνουν σταρ. Θυμηθείτε μας.

[Το κινηματογραφικό φεστιβάλ SXSW διεξάγεται φέτος από τις 11 μέχρι τις 20 Μαρτίου. Το Flix βρίσκεται στο Ωστιν, Τέξας για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα]

Διαβάστε περισσότερα: