Buzz

Η Αλίσια Βικάντερ κι άλλες 600 Σουηδές ηθοποιοί, υπογράφουν ανοιχτή επιστολή καταγγέλλοντας τη σεξουαλική παρενόχληση

στα 10

«Σκηνοθέτες, αποτύχατε. Παραγωγοί, αποτύχατε.» Οι γυναίκες ηθοποιοί της Σουηδίας δεν μασούν τα λόγια τους, μιλώντας για την κατάχρηση των αντρικών προνομίων.

Η Αλίσια Βικάντερ κι άλλες 600 Σουηδές ηθοποιοί, υπογράφουν ανοιχτή επιστολή καταγγέλλοντας τη σεξουαλική παρενόχληση

Από την Αλίσια Βικάντερ, ως την Μαρίε Γκέρανσον του «Είμαι Παράξενη Κίτρινη», 600 γυναίκες ηθοποιοί της Σουηδίας υπογράφουν ανοιχτή επιστολή, με ορμή και δυναμισμό, μιλώντας εναντίον της σουηδικής κινηματογραφικής και θεατρικής βιομηχανίας, που δεν καταφέρνει να προστατεύσει τις γυναίκες από τη σεξουαλική παρενόχληση και το βιασμό. Μαζί με μαρτυρίες κάποιων από τις ηθοποιούς, η επιστολή δημοσιεύτηκε στη σουηδική καθημερινή εφημερίδα Svenska Dagbladet - διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα παρακάτω:

Διαβάστε ακόμη: Η Ούμα Θέρμαν (a.k.a The Bride) εύχεται αργό θάνατο στον Χάρβεϊ Γουάινστιν

«Σκηνοθέτες, αποτύχατε. Παραγωγοί, αποτύχατε. Εταιρίες παραγωγής, αποτύχατε. Διευθυντές θεάτρων, αποτύχατε. Πολιτικοί, αποτύχατε. Είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίζεται ότι κανείς δεν παρενοχλείται σεξουαλικά στον εργασιακό του χώρο. Σταματήστε να προστατεύετε, να προσλαμβάνετε και να χρηματοδοτείτε τους δράστες. Δεν θα μείνουμε άλλο σιωπηλές. Θα αναγκάσουμε τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν και τον νόμο να ενεργήσει όπου χρειαστεί. Θα τοποθετήσουμε την ντροπή εκεί όπου ανήκει, στον δράστη και σ' αυτούς που τον προστατεύουν. Ξέρουμε ποιοι είστε.»

Διαβάστε ακόμη: