Buzz

Χορέψτε κι εσείς κάτω από τους ρυθμούς μιας πρώτης δόσης από το soundtrack του «Suspiria»

στα 10

Ο συνθέτης του soundtrack Τομ Γιόρκ των Radiohead μας δίνει μια πρώτη μουσική γεύση από τα μαθήματα μπαλέτου.

Χορέψτε κι εσείς κάτω από τους ρυθμούς μιας πρώτης δόσης από το soundtrack του «Suspiria»

Ο Ντάριο Αρτζέντο σκηνοθέτησε το 1977 τη «Suspiria», την ιστορία μιας ανυποψίαστης μπαλαρίνας που σταδιακά συνειδητοποιεί ότι η σχολή χορού της είναι προπέτασμα σκοτεινών, μεταφυσικών και φρικτών ξεσπασμάτων βίας, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στο σινεμά του τρόμου.

suspiria 607

Δεν έχει μείνει πολύς καιρός εξάλλου μέχρι και τα 152 λεπτά του «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Μετά από το πρώτο, τρομαχτικό, τρέιλερ, μια σειρά από τις πρώτες εικόνες από την ταινία αλλά και ένα αρκετά ανησυχητικό πρώτο απόσπασμά της, με την Ντακότα Τζόνσον και την Τίλντα Σουίντον, η ανυπομονησία μας για το ρεμέικ της κλασσικής, πλέον, ταινίας τρόμου του Αρτζέντο έχει φτάσει στο ζενίθ της.

Δείτε ακόμα: Δείτε - με δική σας ευθύνη - το πρώτο τρέιλερ του «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο

Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και μια μικρή πρώτη γεύση από το soundtrack της ταινίας, το οποίο υπογράφει ο Τομ Γιόρκ των Radiohead.

Αν και η δόση που παίρνουμε από την μουσική είναι αρκετά μικρή, το κλασσικό πιάνο φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα με τα μαθήματα μπαλέτου που βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίας. Σίγουρα, η συγκεκριμένη μουσική δεν προδίδει με τίποτα τον τρόμο και το σασπένς που θα έχει η ταινία, αλλά αυτό δεν παύει να πει πως το soundtrack δεν θα είναι γεμάτο από έγχορδα και έντονα πνευστά για μεταφέρουν την ένταση και την αγωνία των πιο δυνατών σκηνών της.

Το «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες από τις 2 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

suspiria new poster 607