Buzz

Τα κορίτσια της «Suspiria» ετοιμάζονται: Και η Κλόι Γκρέις Μόρετς στο καστ

στα 10

Μπορεί ο Ντάριο Αρτζέντο να μην το θέλει καθόλου, όμως ο Λούκα Γκουαντανίνο προχωρά στο ριμέικ της «Suspiria» και διαλέγει τις γυναίκες που θα κάνουν τις πιρουέτες του τρόμου!

Τα κορίτσια της «Suspiria» ετοιμάζονται: Και η Κλόι Γκρέις Μόρετς στο καστ

Ο Λούκα Γουαντανίνο συνεπήρε το καλλιτεχνικό κοινό το 2009 με την ταινία του «Io Sono l' Amore». Στο προηγούμενο Φεστιβάλ Βενετίας, παρουσίασε το νέο του φιλμ, «A Bigger Splash», με το εκρηκτικό καστ των Τίλντα Σουίντον, Ρέιφ Φάινς, Ματίας Σχούναρτς και Ντακότα Τζόνσον. Η ταινία, φυσικά με το στίγμα του Γκουαντανίνο, είναι μια ελεύθερη διασκευή της «Πισίνας» του Ζακ Ντερέ. Αλλά τα κέφια του Γκουαντανίνο δε σταματούν στην ηλιόλουστη Παντελερία, προχωρούν σε μέρη αρκετά πιο ζοφερά: Το επόμενο πρότζεκτ του Γκουαντανίνο είναι η δική του «Suspiria» και ήδη συλλέγει το καστ του, παρά τις δηλωμένες αντιρρήσεις του Ντάριο Αρτζέντο που υπέγραψε την πρωτότυπη - κι ενδεχομένως αξεπέραστη - ταινία.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ντάριο Αρτζέντο δε βλέπει με καλό μάτι το ριμέικ της «Suspiria» από τον Λούκα Γκουαντανίνο

suspiria 607

Ο Ντάριο Αρτζέντο σκηνοθέτησε τη «Suspiria» το 1977, την ιστορία μιας ανυποψίαστης μπαλαρίνας που σταδιακά συνειδητοποιεί ότι η σχολή χορού της είναι προπέτασμα σκοτεινών, μεταφυσικών και φρικτών ξεσπασμάτων βίας, άφησε ανεξίτηλο σημάδι στο σινεμά του τρόμου και ειδικά στις ταινίες τζιάλο που δόξασε με τις αναφορές της. Τη «Suspiria», λοιπόν, διασκευάζει τώρα ο Γκουαντανίνο για τη μεγάλη οθόνη και, μάλιστα, ξεκινά αυτές τις μέρες γυρίσματα.

Δείτε ακόμη: Δεν βλέπουμε «Okja», αλλά βλέπουμε... Τίλντα! Πρώτες εικόνες από τη νέα ταινία του Μπονγκ Τζουν-Χο

suspiria 607

Το γυναικείο καστ της καινούριας «Suspiria» συνθέτουν η Τίλντα Σουίντον κι η Ντακότα Τζόνσον (έμπειρες στη συνεργασία τους μετά και το «A Bigger Splash») και, όπως τώρα ανακοινώθηκε, η Κλόι Γκρέις Μόρετς. Η παραγωγή της ταινίας ανήκει στην παντοδύναμη, πια, Amazon Studios που στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών διαγωνίστηκε με δύο από τις πιο ηχηρές ταινίες του προγράμματος, το «The Neon Demon» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν και το «The Handmaiden» του Παρκ Τσαν-Γουκ.

Δείτε ακόμη: Η Ντακότα Τζόνσον φορά μόνο της μάσκα της στο τρέιλερ του «Πενήντα πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι»!

Διαβάστε ακόμη: