Buzz

To ρημέικ του «Suspiria», έχει νέο σκηνοθέτη

στα 10

Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν φεύγει, ο Λούκα Γκουαντανίνο έρχεται.

To ρημέικ του «Suspiria», έχει νέο σκηνοθέτη

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια απ όταν ανακοινώθηκε ότι ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν ετοιμάζει ένα ρημέικ της μυθικής ταινίας τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο. Τα νέα μας είχαν χαροποιήσει –αν πρόκειται να κάνεις το ρημείκ μιας ταινίας που δεν το χρειάζεται, τουλάχιστον ας έχεις έναν σκηνοθέτη που έχει κάτι να πει-, αλλά απ΄ότι μάθαμε στην διάρκεια του φεστιβάλ Βενετίας, τα σχέδια έχουν πλέον αλλάξει.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους με αφορμή την τελευταία ταινία του «A Bigger Splash», ο Γκουαντανίνο αποκάλυψε ότι ετοιμάζει την δική του εκδοχή της ταινίας, αφού ο Γκριν έχει πλέον αποχωρήσει από το project.

«Είδα την ταινία του Αρτζέντο σε μια στιγμή που με καθόρισε, όταν ήμουν 14 και νομίζω ότι με άλλαξε για πάντα» λέει ο Γκουαντανίνο. «Είχα εμμονή με τον Αρτζέντο σε όλη την διάρκεια της εφηβείας μου».

suspiria 607

Το φιλμ του Αρτζέντο είναι η ιστορία μιας αμερικανίδας φοιτήτριας μπαλέτου η οποία έρχεται στη Γερμανία για να συνεχίσει τις σπουδές της σε μια διάσημη σχολή χορού, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι οι ιδιοκτήτριες είναι μια μυστική κάστα από μάγισσες.

Ο Γκουαντανίνο λέει ότι η ταινία του θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή του Αρτζέντο. «Θα διαδραματίζεται στο Βερολίνο το 1977, η ηρωίδα του θα είναι μητέρα και το θέμα της θα είναι η αδιαπραγμάτευτη δύναμη της μητρότητας. Θα είναι μια ταινία για τον τρόπο που βρίσκεις την δική σου εσωτερική φωνή – ο τίτλος του φιλμ αποκτά ξεχωριστή σημασία υπό αυτούς τους όρους».

suspiria 607

Ο Γκουαντανίνο εξήγησε επίσης ότι η δική του «Suspiria» θα «επικεντρώνεται σε εκείνη την στιγμή της ιστορίας όταν η Γερμανία ήταν διχασμένη και μια νέα γενιά απαιτούσε να αναγνωριστεί το χρέος της ενοχής που όρισε την νέα Γερμανία μετά τον πόλεμο, μια γενιά που ήρθε αντιμέτωπη με αυτή των γονιών της που ήθελαν να αρνηθούν την ευθύνη ».

Οσο για το καστ, δεν υπάρχει ακόμη κάτι ανακοινώσιμο, το σίγουρο είναι ότι Ιζαμπέλ Ιπέρ που θα πρωταγωνιστούσε στην εκδοχή του Γκριν, δεν είναι πια μέρος της ταινίας. Να ελπίζουμε λοιπόν στην Τίλντα Σουίντον;

Δείτε ακόμη: