Buzz

«Αυτοσχεδιάστε ελεύθερα»: Πρώτο κλιπ από το «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο

στα 10

Η Ντακότα Τζόνσον και η Τίλντα Σουίντον πρωταγωνιστούν στο πρώτο, υπέροχα ανησυχητικό απόσπασμα από το πολυαναμενόμενο ριμέικ της κλασικής ταινίας τρόμου.

Flix Team
«Αυτοσχεδιάστε ελεύθερα»: Πρώτο κλιπ από το «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο

Ο Ντάριο Αρτζέντο σκηνοθέτησε το 1977 τη «Suspiria», την ιστορία μιας ανυποψίαστης μπαλαρίνας που σταδιακά συνειδητοποιεί ότι η σχολή χορού της είναι προπέτασμα σκοτεινών, μεταφυσικών και φρικτών ξεσπασμάτων βίας, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στο σινεμά του τρόμου.

Το τρόπον τινά ριμέικ της ταινίας του Αρτζέντο ανέλαβε ο Λούκα Γκουαντανίνο, ο οποίος δηλώνει πως η δική του «Suspiria» είναι περισσότερο φόρος τιμής παρά αντίγραφο της πρωτότυπης ταινίας. Οσο πλησιάζει ο καιρός για την επίσημη πρεμιέρα της «Suspiria» στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας, η αρχική επιφυλακτικότητα απέναντι στην πιθανή κακομεταχείριση ενός αριστουργήματος, με τη βοήθεια του πρώτου τρέιλερ της ταινίας και μιας σειράς από συναρπαστικές πρώτες εικόνες, έχει μετατραπεί σε οργιώδη ανυπομονησία.

Διαβάστε ακόμη: Η τελειότητα απαιτεί θυσίες... Νέα πόστερ, νέο trailer της «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο

Suspiria 607

Με μουσική γραμμένη από τον Τομ Γιορκ των Radiohead, με διάρκεια 152, σίγουρα βασανιστικά, λεπτά, η «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο θα συλλέξει πρώτες εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου θα προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα, και θα βγει στις αίθουσες στις 2 Νοεμβρίου, από την Amazon Studios.

Ως τελευταία προσθήκη στην άκρως αποτελεσματική προωθητική καμπάνια της ταινίας, η Amazon κυκλοφόρησε μόλις ένα πρώτο κλιπ από το φιλμ, όπου η διευθύντρια της σχολής, Τίλντα Σουίντον, εξηγεί στις μαθήτριές της ότι δουλεύει πάνω σε ένα νέο χορευτικό κομμάτι, με θέμα την αναγέννηση, καλώντας στη συνέχεια την Ντακότα Τζόνσον να αυτοσχεδιάσει ελεύθερα. Οτι ξεκινά ήδη απροσδιόριστα ανησυχητικά, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην παγερή ερμηνεία της Σουίντον και στην επιβλητική σκηνοθεσία, εξελίσσεται σε κάτι ξεκάθαρα τρομακτικό καθώς ένα απόκοσμο δαιμονικό χέρι αναδύεται στα έγκατα του κτιρίου προμηνύοντας εφιαλτικές εξελίξεις.

Suspiria 607

Ολα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη σκηνή θα κορυφωθεί στην ήδη διαβόητη, βίαιη σκηνή χορού που προκάλεσε ακραίες αντιδράσεις όταν πρωτοπροβλήθηκε ως preview, και μολονότι το κλιπ σταματά απότομα πετυχαίνει να εξάψει ακόμα περισσότερο την περιέργειά μας.

Δείτε το κλιπ στο βίντεο παρακάτω και προετοιμαστείτε καταλλήλως για το πιο πολυσυζητημένο ριμέικ της χρονιάς.


Διαβάστε ακόμη

suspiria 607