Buzz

Κι αν οι παίκτες του Survivor πρωταγωνιστούσαν σε όλες τις ταινίες του Τομ Κρουζ;

στα 10

Καθώς το ελληνικό Survivor φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του, αναλογιζόμαστε ποια θα μπορούσε να είναι η μετέπειτα πορεία των βασικών παικτών και φιναλίστ. Κι ο Τομ Κρουζ δίνει τις εναλλακτικές.

Κι αν οι παίκτες του Survivor πρωταγωνιστούσαν σε όλες τις ταινίες του Τομ Κρουζ;

Το ελληνικό Survivor στον Αγιο Δομίνικο ήρθε, φέτος, ως καθημερινή κι ατελείωτη ανάπαυλα από μια πολύ δύσκολη χρονιά. Η κούραση, η οικονομική πίεση, τα άγχη, όλα ξεχνιούνταν κάθε βράδυ του χειμώνα, της άνοιξης κι ακόμα τώρα, με λίγο χάζι στους διάσημους και τους μαχητές, τα αγωνίσματα, τα παιχνίδια ερωτήσεων, τα χαιρέκακα κουτσομπολιά και τις υποψίες φλερτ. Ήσουν φανατικός; Τις ημέρες ασυλίας στις 8.30 στηνόσουν μπροστά στην TV. Ησουν ερασιτέχνης φαν; Και τα μεσάνυχτα να το έπιανες, όλα τα μάθαινες, τα επεισόδια κυλούσαν ώσπου να κοιμηθείς γλυκά. Λιγότερο διχάστηκε ο ελληνικός λαός για τα επιπλέον μέτρα του τελευταίου μνημονίου, παρά για το αν ο Σπαλιάρας έπρεπε να ξαλαφρώνει έξω από την καλύβα ή όχι. Οι παίκτες του Survivor, ο καθένας με την προσωπικότητά του και την εξέλιξή του, μάς προσέφεραν ανάλαφρη συμβίωση κι εμείς ανταποδίδουμε, προσφέροντάς τους μια ιδέα για το μέλλον τους: κρυμμένη στους ρόλους που, στην πορεία των δεκαετιών, έχει ενσαρκώσει ο Τομ Κρουζ, ηθοποιός ικανός όχι μόνο για Missions: Impossible, αλλά για μια ευρύτατη γκάμα εποχής, ύφους και κοσμοθεωρίας.

Δείτε ακόμη: Αγέραστος Τομ Κρουζ: οι κασκαντέρ σκηνές του «The Mummy» σ' ένα βίντεο!

Μπο - «Tropic Thunder»

Ο Λες Γκρόσμαν, που ενσάρκωσε ο Τομ Κρουζ στην ταινία του Μπεν Στίλερ του 2008, ο πιο αλλόκοτος και υπερβατικός ήρωάς του, ταιριάζει γάντι στον ράπερ Μπο, με τη σταθερότητα των απόψεών του και την απολαυστική μεταμόρφωσή του. Θυμηθείτε και το παρακάτω κλιπάκι και μείνετε άφωνοι από την ομοιότητα.

survivor 607

survivor 607


Σάρα - «Legend»

Εάν κάποιος στο Survivor είχε τη δύναμη να σταματήσει τον Αρχοντα του Σκότους, όπως ο Τομ Κρουζ στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ του 1985, ήταν η Σάρα. Χρυσομαλλούσα, όλα της άρεσαν, όλα ήταν καλά και φωτεινά, όλα ήθελε να τ' αγκαλιάσει και να τα αγαπήσει, το μόνο που της έλειπε ήταν ο μονόκερος. Ε, να λοιπόν.

survivor 607

survivor 607

Κώστας Αναγνωστόπουλος - «The Mummy»

Ο μισθοφόρος. Ο πειρατής. Ο Κώστας είναι ήδη έτοιμος ν' αναλάβει το ρόλο που ενσάρκωσε φέτος ο Τομ Κρουζ, του καλοπροαίρετα γυναικά, φιλόδοξου αλλά και ανέμελου, δαιμόνιου αλλά και πλακατζή, ριψοκίνδυνου τυχοδιώκτη Νικ Μόρτον. Παρακάτω τα πειστήρια και μια φωτογραφία εν ώρα εργασίας.

survivor 607

survivor 607

survivor 607

Κωνσταντίνος Βασάλος - «Risky Business»

Τι κι αν ήταν μποντιμπίλντερ κι έχει το κορμί που το αποδεικνύει; Ο Βασάλος είναι παιδί, αθώο, ρομαντικό και σκανταλιάρικο, όπως ο Τομ Κρουζ στην ταινία του Πολ Μπρίκμαν το 1983 κι όταν τραγούδησε στο πάρτι ένωσης τα έδωσε όλα. Κι έχει και τα μπλε μάτια που ξυπνούν μητρικά ένστικτα. Κι είναι κι ο μόνος που προκάλεσε φανερά διαθέσεις για risky business. Δικό του.

survivor 607

survivor 607

survivor 607

survivor 607

Ευρυδίκη - «Συνέντευξη με Εναν Βρυκόλακα»

Οχι, ο Λεστάτ, όπως τον ενσάρκωσε ο Τομ Κρουζ στην ταινία του Νιλ Τζόρνταν το 1994, ήταν πολύ πιο πολυδιάστατος και πολύ γλυκύτερος από την Ευρυδίκη Βαλαβάνη, που αληθινά θέλησε να ρουφήξει το αίμα όλων των ανταγωνιστών και συμπαικτών της. Στα μαλλιά είναι η ομοιότητα.

survivor 607

survivor 607

Ντάνος - «Top Gun»

Σε κανέναν δεν ανήκει ο ρόλος του Μάβερικ, ο βασιλιάς των ρόλων του Τομ Κρουζ όπως τον σκηνοθέτησε ο Τόνι Σκοτ το 1986, όσο στον Γιώργο Αγγελόπουλο, Ντάνο για τους φίλους του κι όλη την Ελλάδα. Αταίριαστος, παντοδύναμος, ξύπνησε πάθη αλλά τούς κέρδισε όλους γιατί είναι και καλό παιδί, λαϊκό και λεβέντης και τσίτι δεν έβαλε πάνω του σ' ολόκληρη τη σεζόν. Με πόδια ξυπόλητα, ο Ντάνος φέτος μάς ταξίδεψε στα ουράνια χωρίς αεροπλάνο.

survivor 607

Ντάνος

Μάριος - «Magnolia»

Είναι από τους καλύτερους, πιο συναρπαστικούς στην έμπνευσή τους, ρόλους του Τομ Κρουζ, με την υπογραφή του Πολ Τόμας Αντερσον του 1999. Ανήκει στον Μάριο Πρίαμο Ιωαννίδη, επειδή ως εμψυχωτής με εκτόπισμα, δίνει ένα σωρό συμβουλές στους συμπαίκτες του αλλά μετά τα κάνει ο ίδιος σαλάτα. Και χρησιμοποιεί διάφορες ψιλο-δυσνόητες, ψιλο-προσβλητικές ατάκες, και μετά το ρίχνει στο ότι ήταν κυπριακά. Πονηρός και μάγκας. Respect, tame κτλ.

survivor 607

survivor 607

Σπαλιάρας - «Rock of Ages»

Τι Σπαλ τι Jaxx, βγαλμένος από το ρόλο του Τομ Κρουζ στην κωμωδία του 2012 ήταν φέτος ο Γιάννης Σπαλιάρας, σταρ σε μια ελαφριά παρακμή, που λατρεύει τον εαυτό του ενώ όλοι οι υπόλοιποι τον θάβουν πίσω από την πλάτη του, καλοκάγαθος, εγωιστάκος και με περίπου τέσσερις έως έξι χιλιάδες γυναίκες να έχουν περάσει από πάνω του. Και με τραγουδιστικές-χορευτικές φιγούρες βγαλμένες από rock anthems. Και με μπαντάνα.

survivor 607

survivor 607

Δείτε το real thing: Όταν ο Τομ Κρουζ έπεσε από το «Vanilla Sky» και δεν σταματούσε σε ένα υπέροχο mashup βίντεο