Buzz

Δείτε μέσα σε 3 λεπτά τα 70 χρόνια εξέλιξης του Batman

στα 10

Από το 1943 μέχρι σήμερα, ο Σκοτεινός Ιππότης έχει πάρει πολλές μορφές, έχει οδηγήσει πολλά και διαφορετικά batmobiles, έχει παλέψει το έγκλημα ακόμα κι όταν το έκανε απροκάλυπτα ρατσιστικά - σύμφωνα με τα τότε ήθη της εποχής. Δείτε σ' ένα βίντεο την εξέλιξή του...

Δείτε μέσα σε 3 λεπτά τα 70 χρόνια εξέλιξης του Batman

Για όσους είναι ακόμα πολύ πολύ νέοι: η ερώτηση «ποιος είναι ο καλύτερος Batman» δεν ξεκίνησε τώρα που κρέμασε τη στολή ο «Σκοτεινός Ιππότης» Κρίστιαν Μπέιλ και την παρέλαβε ο Μπεν Αφλεκ, ενώ, κακά τα ψέμματα, εκείνος που έγραψε ιστορία ήταν ο Μάικλ Κίτον στις ταινίες του Τιμ Μπάρτον που αναβίωσαν στην οθόνη τον μύθο των DC Comics. Οι περιπέτειες του alter ego του Μπρους Γουέιν είχαν απασχολήσει την μικρή και την μεγάλη οθόνη από το 1943. Ναι, 72 χρόνια πριν.

To «Batman» του Λάμπερτ Χίλιερ (260 λεπτά, παρακαλώ) λάμβανε χώρα σε ένα απροκάλυπτα ρατσιστικό σύμπαν, όπου ο ήρωας μας πολεμούσε διπλούς κατασκόπους της Ιαπωνίας (η Gotham City ήταν το εγκαταλειμένο «Little Tokyo») που μετέτρεπαν τους αμερικανούς επιστήμονες σε ζόμπι. Το camp δεν καλύπτει τι επί 4 ώρες μπορούν να δουν τα μάτια σου...

Διαβάστε επίσης: Τελικά ποιος είναι ο Batman, ο σωστός, ο πρόστυχος;

Batman 1949 607

Μετά τον πόλεμο, το 1949, το «Batman and Robin» του Σπένσερ Γκόρντον Μπένετ, απογείωσε ακόμα περισσότερο το αντι-Ιαπωνικό «ηρωικό» μένος και στην ουσία περιέγραφε τις περιπέτειες ενός ντετέκτιβ, ο οποίος περιοδικά φορούσε το κακό κουστούμι του Batman και οδηγούσε ένα κάπως τροποποιημένο Mercury Convertible (ως «batmobile»).

Κάπως έτσι φτάσαμε στη σειρά (και ταινία) «Batman» της δεκαετίας του 60, με τον Ανταμ Γουέστ στον ομώνυμο ρόλο (και τον Μπαρτ Γουόρντ στο ρόλο του Ρόμπιν) που παραμένει cult-fun (αν σου αρέσει η παλιομοδίτικη νοσταλγική του εικόνα).

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Ο Μπεν Αφλεκ σε 3 ταινίες ως Batman και την τελευταία τη σκηνοθετεί κιόλας;

Batman 1966 607

Το 1989, ο Τιμ Μπάρτον επιστρέφει στον μύθο κι επιλέγει να δοξάσει το τέρας και τη σκοτεινιά που ο Μπρους Γουέιν (και κάθε ένας από εμάς) κρύβει μέσα του και δημιουργεί δύο αριστουργήματα («Batman» και ειδικά το «Batman Returns» με την Μισέλ Φάιφερ ως συγκλονιστική Cat Woman). Ολα τα υπόλοιπα είναι γνωστά: προσπερνάμε γρήγορα τον άχρωμο Βαλ Κίλμερ και τον Batman-with-nipples του Τζορτζ Κλούνεϊ, φτάνουμε στην τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν με τον σκοτεινό, τραγικό ιππότη του Κρίστιαν Μπέιλ και σήμερα περιμένουμε με ανυπομονησία τι θα βγει από το «Batman v Superman: Dawn of Justice» και τον Μπεν Αφλεκ που ανέλαβε το ρόλο μεταξύ επιθετικώναλλαλαγμών των φανατικών του ήρωα.

Θυμηθείτε κι αυτό: Θέλεις να γίνεις Batman; Φτιάξε τη στολή τώρα!

batman last 25 years 607

Το ενδιαφέρον βίντεο που έφτιαξαν οι συντάκτες του ιντερνετικού περιοδικού τέχνης MVOD παρουσιάζει όλη αυτή την 70χρονη εξέλιξη του Batman σε μικρή και μεγάλη οθόνη. Ενας εικαστικός φόρος τιμής, μονταρισμένος πάνω στο εμβληματικό μουσικό σκορ του Χανς Τσίμερ από την «Dark Knight» τριλογία. Μοναδική παράλειψη; Λείπουν οι animation εκδοχές («Batman: Mask of the Phantasm» από τα 90ς, ή οι πρόσφατες κινηματογραφικές μεταφορές του «The Dark Knight Return» του Φρανκ Μίλερ).

Απολαύστε το:

.

Περισσότερος Batman: