Buzz

Η μεγάλη ομορφιά του «Sunset Song» του Τέρενς Ντέιβις

στα 10

Γεμάτη υπέροχα τοπία και συνταρακτικά συναισθήματα, το νέο φιλμ του Βρετανού δημιουργού μοιάζει επικά όμορφο.

Η μεγάλη ομορφιά του «Sunset Song» του Τέρενς Ντέιβις

Ο Τέρενς Ντέιβις εδώ και χρόνια μοιάζει σχεδόν να «ψιθυρίζει» ταινίες που ξεχειλίζουν γοητεία κι ομορφιά, που σε μεταφέρουν σε έναν κόσμο μακριά από το σήμερα, μια εποχή που ο Ντέιβις δηλώνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Το «Sunset Song» βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Λούις Γκράσικ Γκίμπον λαμβάνει χώρα στα παράλια του Αμπερντινσάιρ τις παραμονές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Αγκνες Ντιν υποδύεται την κόρη ενός καταπιεστικού βίαιου αγρότη, που περνά τις μέρες της διαβάζοντας κι ονειροπολώντας.

sunset song 607

Οταν ο πατέρας της (τον υποδύεται ο Πίτερ Μάλαν) θα προξενήσει μια τραγωδία που θα διαλύσει την οικογένειά τους, η κόρη του θα βρει απροσδόκητα μέσα από αυτή την εξέλιξη την δική της ελευθερία.

Tο βιβλίο του Γκίμπον, αν και γραμμένο το 1932, δεν στρογγυλεύει τις γωνίες μιας δύσκολης ζωής κι ενός βίαιου κεντρικού χαρακτήρα και κάπως έτσι το φιλμ του Ντέιβις, σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές από το Τορόντο όπου έκανε την πρεμιέρα του, κινηματογραφεί με τόλμη αυτές τις σκοτεινές πλευρές.

sunset song 607

Δείτε πιο κάτω το πρώτο τρέιλερ του φιλμ, που θα βγει στις ελληνικές αίθουσες τον Μάρτιο από τη One from the Heart, με τον τίτλο «Ενα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα».

Δείτε ακόμη: