Buzz

Το γυναικείο κίνημα βρήκε την ταινία που του αξίζει! Νέο τρέιλερ του «Suffragette»

στα 10

«Δε θέλουμε να παραβαίνουμε τον Νόμο. Θέλουμε να φτιάξουμε τον Νόμο!» Στο νέο τρέιλερ του «Suffragette» οι Μέριλ Στριπ, Κάρεϊ Μάλιγκαν και Ελενα Μπόναμ Κάρτερ σηκώνουν τον φεμινισμό στους ώμους.

Το γυναικείο κίνημα βρήκε την ταινία που του αξίζει! Νέο τρέιλερ του «Suffragette»

Το «Suffragette» της Σάρα Γκάβρον είναι η πρώτη ταινία που αφηγείται την ιστορία του κινήματος των σουφραζετών στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα, των γυναικών που ρίσκαραν τις δουλειές, τα σπίτια τους, τα παιδιά τους και τις ζωές τους προκειμένου να διεκδικήσουν την ισότητα των γυναικών στην ψήφο.

Στην ταινία, το σενάριο της οποίας υπογράφει η Eϊμπι Μόργκαν της «Σιδηράς Κυρίας» (πράγμα που μας κάνει να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας), πρωταγωνιστεί η Κάρεϊ Μάλιγκαν, η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, ο Μπρένταν Γκλίσον κι ο Μπεν Γουίσο. Η Μέριλ Στριπ, σε μικρότερο ρόλο, υποδύεται την ακτιβίστρια και ηγέτιδα των σουφραζετών Εμελιν Πάνκχερστ, μυθική φιγούρα του κινήματος που επιστράτευσε πολεμικές μεθόδους όταν συνειδητοποίησε πως οι ειρηνικές διαδηλώσεις δεν είχαν οδηγήσει πουθενά - μια ακόμη σίγουρη υποψηφιότητα για Οσκαρ για τη Μέριλ Στριπ, αλλά πιθανόν και μια καθηλωτική πρωταγωνιστική ερμηνεία από την Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Διαβάστε ακόμη: Κι όμως υπάρχουν ήδη φαβορί για τα Οσκαρ του 2016!

suffragette poster 607

Το «Suffragette» θα ανοίξει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου στις 7 Οκτωβρίου, μέσα ακριβώς στην προοσκαρική περίοδο και εν μέσω της μεγάλης συζήτησης που έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό για την ανισότητα των γυναικών στη βιομηχανία. Το νέο τρέιλερ της ταινίας παρουσιάζει ένα βαρβάτο δράμα, έρχεται με συγκίνηση και δύναμη και προδιαθέτει για μια κοινωνική ταινία ολκής. Το πόσο θα επιβεβαιωθεί θα το ξέρουμε τα Χριστούγεννα που η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από τη Σπέντζος. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη: