Buzz

Ακριβώς πριν τις βρετανικές εκλογές, το teaser τρέιλερ του «Suffragette» έρχεται να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ψηφίσουν!

στα 10

Η κυκλοφορία του πρώτου teaser τρέιλερ του πολυσυζητημένου «Suffragette» δεν έρχεται τυχαία λίγο πριν τις βρετανικές εκλογές θέλοντας να προλάβει το αρνητικό ρεκόρ των 9 εκατομμυρίων γυναικών που δεν ψήφισαν το 2010.

Ακριβώς πριν τις βρετανικές εκλογές, το teaser τρέιλερ του «Suffragette» έρχεται να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ψηφίσουν!

Με τίτλο «Voting Counts», το πρώτο teaser trailer του «Suffragette» θα είχε νόημα και μόνο γιατί όλοι θέλουμε να δούμε πως μοιάζει η Μέριλ Στριπ ως σουφραζέτα.

Αλλά το timing της κυκλοφορίας του είναι εξαιρετικό, αφού η ιστορία των γυναικών που πάλεψαν για το δικαίωμα στη ψήφο έρχεται να υπενθυμίσει στα 9 εκατομμύρια γυναίκες που δεν ψήφισαν στις εκλογές του 2010 πως το δικαίωμά τους στο να επηρεάζουν τη μοίρα της χώρας τους δεν ήταν πάντα δεδομένο.

Suffragette 607

Το «Suffragette» της Σάρα Γκάβρον είναι η πρώτη ταινία που αφηγείται την ιστορία του κινήματος των σουφραζέτων στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα, γυναίκες που ρίσκαραν τις δουλειές, τα σπίτια τους, τα παιδιά τους και τις ζωές τους προκειμένου να διεκδικήσουν την ισότητα των γυναικών στη ψήφο.

Στην ταινία, το σενάριο της οποίας υπογράφει η Eϊμπι Μόργκαν της «Σιδηράς Κυρίας», πρωταγωνιστεί η Κάρεϊ Μάλιγκαν, η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, ο Μπρένταν Γκλίσον και η Μέριλ Στριπ σε μικρότερο ρόλο. Υποδύεται την ακτιβίστρια και ηγέτιδα των σουφραζέτων Εμελιν Πάνκχερστ, μυθική φιγούρα του κινήματος που επιστράτευσε πολεμικές μεθόδους όταν συνειδητοποίησε πως οι ειρηνικές διαδηλώσεις δεν είχαν οδηγήσει πουθενά - μια ακόμη σίγουρη υποψηφιότητα για Οσκαρ για την Μέριλ Στριπ.

Suffragette 607

Στο teaser trailer που μπορείτε να δείτε παρακάτω, διακρίνονται η Κάρεϊ Μάλιγκαν και η Μέριλ Στριπ να φωνάζει «Never Surrender, never give up the fight» και στο τέλος του το hashtag #VotingCounts, της καμπάνιας που προτρέπει τους Βρετανούς να ψηφίσουν στις επερχόμενες κρίσιμές για τη Μ. Βρετανία εκλογές:


Διαβάστε ακόμη:

Tags: Suffragette