Buzz

«Dead women can't vote»! Η επεισοδιακή πρεμιέρα του «Suffragette» στο Λονδίνο

στα 10

Οπως ήταν αναμενόμενο, η πρεμιέρα του «Suffragette» στο Λονδίνο υπήρξε επεισοδιακή, με τα μέλη γυναικείας οργάνωσης να εισβάλλουν στο κόκκινο χαλί - κάνοντας την ταινία ένα διεθνές γεγονός.

«Dead women can't vote»! Η επεισοδιακή πρεμιέρα του «Suffragette» στο Λονδίνο

«Ηρθαμε σήμερα στην πρεμιέρα του "Suffragette" γιατί ο αγώνας σίγουρα δεν έχει τελειώσει. Οι νεκρές γυναίκες δεν μπορούν να ψηφίσουν».

Η Τζανέλ Μπράουν της οργάνωσης Sisters Uncut εξηγεί τους λόγους της διαμαρτυρίας που έκανε την πρεμιέρα του «Suffragette» στην πλατεία Λέστερ στο Λονδίνο, στην επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ του Λονδίνου, πρωτοσέλιδο σε όλον τον κόσμο, όταν ομάδα γυναικών κατάφερε να σπάσει τα κιγκλιδώματα και να ξαπλώσει στο κόκκινο χαλί.

H πρόθεση των περισσότερων από 100 γυναικών που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ήταν να αφυπνίσουν τον κόσμο σε σχέση με την οικιακή βία και όπως υποστηρίζει η Μπράουν: «Δύο γυναίκες σκοτώνονται κάθε εβδομάδα στη Βρετανία εξαιτίας της οικιακής βίας. Η λιτότητα μειώνει την πρόσβαση των γυναικών σε νομική βοήθεια και μηχανισμούς στήριξης. Οι πιο δραστικές μειώσεις που έγιναν στον προϋπολογισμό ήταν σε υπηρεσίες ειδικών».

Διαβάστε ακόμη: Η Μέριλ Στριπ αντεπιτίθεται. Με νέους στόχους το Rotten Tomatoes και το Βατικανό!

Suffragette Premiere London

Suffragette Premiere London

Suffragette Premiere London

H Ελενα Μπόναμ Κάρτερ που πρωταγωνιστεί στην ταινία και την ώρα της διαμαρτυρίας υπέγραφε αυτόγραφα και φωτογραφιζόταν για τις κάμερες, μίλησε στο Sky News δηλώνοντας πως: «Είμαι χαρούμενη που η ταινία μας έκανε κάτι. Αυτό είναι ακριβώς ο λόγος της υπαρξής της. Η διαμαρτυρία είναι η τέλεια απάντηση στην ταινία». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ρομόλα Γκαράι που δήλωσε: «Δεν έχω μιλήσει μαζί τους και δεν ξέρω τα αιτήματά τους αλλά είμαι χαρούμενη που το κίνημα των σουφραζέτων είναι ζωντανό και συμβαίνει αναμεσά μας». Η Κάρεϊ Μάλιγκαν, πρωταγωνίστρια της ταινίας δήλωσε: «Ευτυχώς αυτή η ταινία θα εμπνεύσει όλους να δουν τον κόσμο με άλλα μάτια. Είμαστε μια κοινωνία ανισοτήτων και ταινίες σαν αυτή εμπνέουν συζητήσεις για το πως μπορούμε να διορθώσουμε αυτή την ανισότητα».

Διαβάστε ακόμη: To Τ Shirt της Μέριλ Στριπ και η οργή στα social media!

Suffragette Premiere London

Suffragette Premiere London

Suffragette Premiere London

Suffragette Premiere London

Μία από τις διαδηλώτριες απάντησε και στην ερώτηση γιατί να διαμαρτυρηθεί κάποιος στην πρεμιέρα μιας ταινίας που υποτίθεται ότι προασπίζει τα δικαιώματα των γυναικών: «Αυτή η ταινία μιλάει για τη χειραφέτηση των γυναικών με μια τελείως εορταστική έννοια και υπάρχει το επιχείρημα πως στην μετα-φεμινιστική εποχή τα μηνύματα πρέπει να ακούγονται πιο δυνατά από ποτέ, γιατί αλλιώς δημιουργείται η ψευδαίσθηση πως όλα είναι μια χαρά».

Suffragette Premiere London

Διαβάστε και δείτε ακόμη: