Buzz

Τελικά οι ταινίες του Studio Ghibli λένε ναι στο streaming

στα 10

Το στούντιο δήλωνε αποφασισμένο να παραμείνει πιστό στην απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία, μέχρις ότου το ΗΒΟ Max του έκανε προφανώς μια πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί.

Τελικά οι ταινίες του Studio Ghibli λένε ναι στο streaming

Ολοένα και περισσότερα στούντιο, και μεγάλοι σκηνοθέτες, μπαίνουν στο παιχνίδι των διαδικτυακών πλατφόρμων της streaming ψυχαγωγίας. Αλλά από ότι φαίνεται δεν έχουν μαγευτεί όλοι από τις υπηρεσίες αυτές. Ενα από αυτά τα στούντιο, το ιαπωνικό Studio Ghibli, παραμένει και σθεναρά πιστό στην απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία των ταινιών του, με τις ταινίες του να κυκλοφορούν μόνο στις αίθουσες και για αγορά/ενοικίαση σε DVD/Blu ray όταν κάποιος θέλει να τις απολαύσει σπίτι του.

Τις σπουδαίες αυτές ταινίες κινουμένων σχεδίων του Χαγιάο Μιγιαζάκι, όπως τα «Spirited Away», «Princess Mononoke» και «Howl’s Moving Castle», ανάμεσα σε πολλά άλλα, δεν θα τις δούμε ούτε τώρα, αλλά ούτε στο μέλλον, σε κάποια διαδικτυακή πλατφόρμα, σύμφωνα την GKids την εταιρεία που έχει τα δικαιώματα διανομής του Studio Ghibli στην Βόρεια Αμερική, λέγοντας σε μια συνέντευξη που έδωσε αντιπρόσωπός της στο Polygon πως το στούντιο υποστηρίζει πως η κινηματογραφική εμπειρία είναι αρκετά σημαντική όταν κάποιος παρακολουθεί τις ταινίες της, και δεν χρειάζεται να τις στριμάρει.

Διαβάστε ακόμα: Oταν το «Spirited Away» ξεπέρασε το «Toy Story 4» στο box office. Στην Κίνα

miyazaki 607

«Το Studio Ghibli δεν διαθέτει τις ταινίες του ψηφιακά, είτε για κατέβασμα είτε για streaming, πουθενά στον κόσμο. Συνεχίζουν να πιστεύουν πως η παρουσίαση [μιας ταινίας] είναι αρκετά σημαντική [στη θέασή της] και εκτιμούν ιδιαίτερα τις ευκαιρίες του κοινού να απολαύσουν τις ταινίες αυτές σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα», δήλωσε ο αντιπρόσωπος του GKids.

Σεβαστό ή όχι, από πολλούς, ο Μιγιαζάκι κάποτε είχε δηλώσει πως «είμαι άνθρωπος του 20ου αιώνα. Δεν θέλω να ασχολούμαι με τον 21ο», και από ότι φαίνεται το τηρεί πιστά μέχρι και σήμερα.


Update 18/10

Τελικά όλη αυτή η στάση δεν κράτησε για πολύ. Σύμφωνα με πληροφορίες το Studio Ghibli ενέδωσε κι αυτό στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα και μπήκε δυνατά στην εποχή του streaming, υπογράφοντας τελικά συμβόλαιο με την νέα πλατφόρμα της Warner Media, ΗΒΟ Max, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2020 στην Αμερική, για να παίξει αποκλειστικά 21 ταινίες του. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ταινίες του Studio Ghibli θα προβληθούν σε κάποια διαδικτυακή πλατφόρμα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με το ΗΒΟ Max για να φέρουμε την πλήρη συλλογή των ταινιών του Studio Ghibli στο κοινό των διαδικτυακών πλατφορμών στις ΗΠΑ. Ως κανάλι με ποιοτικό υλικό, το HBO Max είναι το ιδανικό σπίτι των ταινιών μας. Με την έναρξη της λειτουργίας της υπηρεσίας αυτή την άνοιξη, οι φανς του Studio Ghibli θα μπορούν να απολαύσουν τις αγαπημένες τους [ταινίες], ενώ ένα ολόκληρο νέο κοινό θα μπορέσει να τις ανακαλύψει για πρώτη φορά», ανέφερε σε μια δήλωσή του ο πρόεδρος του στούντιο Κότζι Χοσίνο.

Ο κατάλογος με τις ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στο HBO Max μέσα στο 2020 είναι ο εξής:

Castle in the Sky
The Cat Returns
From Up On Poppy Hill
Howl’s Moving Castle
Kiki’s Delivery Service
My Neighbor Totoro
My Neighbors the Yamadas
Nausicaä of the Valley of the Wind
Ocean Waves
Only Yesterday
Pom Poko
Ponyo
Porco Rosso
Princess Mononoke
The Secret World of Arrietty
Spirited Away
The Tale of The Princess Kaguya
Tales From Earthsea
When Marnie Was There
Whisper of the Heart
The Wind Rises

Διαβάστε ακόμα: