Φεστιβάλ / Βραβεία

Το στούντιο του Χαγιάο Μιγιαζάκι επιστρέφει με ένα μαγευτικό τρέιλερ για το «La Tortue Rouge»

στα 10

Η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων του θρυλικού ιαπωνικού Studio Ghibli αποτελεί την πρώτη ξένη συμπαραγωγή στην ιστορία της εταιρείας.

Το στούντιο του Χαγιάο Μιγιαζάκι επιστρέφει με ένα μαγευτικό τρέιλερ για το «La Tortue Rouge»

Μπορεί ο Χαγιάο Μιγιαζάκι να ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σινεμά μετά την ολοκλήρωση του εξαιρετικού «The Wind Rises» πριν από τρία χρόνια, και το Studio Ghibli να διέκοψε (προσωρινά;) τις νέες δικές του παραγωγές, όμως ευτυχώς ο Ιάπωνας μετρ του animation και η θρυλική εταιρεία του δεν έχουν μείνει εντελώς άπραγοι.

Το «La Tortue Rouge» («Η Κόκκινη Χελώνα») αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του βρετανικής και ολλανδικής καταγωγής σκηνοθέτη Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ, ο οποίος το 2001 κέρδισε το Οσκαρ καλύτερης μικρού μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων για το «Father and Daughter» (ενώ είχε άλλη μια υποψηφιότητα το 1995 για το «Le moine et le Poisson»).

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2013: Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι εγκαταλείπει το σινεμά :-(

The Red Turtle 4

Το φιλμ συμμετέχει στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του 69ου Φεστιβάλ Καννών και αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που βρίσκεται απομονωμένος σε ένα έρημο νησί στις Σεϊχέλες και προσπαθεί απεγνωσμένα να αποδράσει, μέχρι που μια μέρα συναντά μια περίεργη κόκκινη χελώνα που θα του αλλάξει τη ζωή.

Το τρέιλερ, όπως και ολόκληρη η ταινία, δεν έχει καθόλου διαλόγους, αν κρίνουμε όμως από τις πρώτες πανέμορφες εικόνες, μπορούμε να καταλάβουμε τόσο την απόφαση του Φεστιβάλ Καννών να το συμπεριλάβει στο φετινό του πρόγραμμα όσο και το γιατί το Studio Ghibli το επέλεξε ως την πρώτη του συμπαραγωγή (με τη Γαλλία).

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 69ο Φεστιβάλ Καννών σαν να είστε εκεί, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

The Red Turtle 1

The Red Turtle 2

The Red Turtle 3

The Red Turtle 5

The Red Turtle 6

The Red Turtle 8

The Red Turtle 9