Buzz

Strike a pose. Πρώτες εικόνες από το «W.E.» της Μαντόνα

στα 10

Ενώ ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ της Βενετίας (και αμέσως μετά του Τορόντο), το δεύτερο φιλμ της Μαντόνα «W.E.» αποκαλύπτει (διστακτικά), τις πρώτες φωτογραφίες του.

Strike a pose. Πρώτες εικόνες από το «W.E.» της Μαντόνα
Cherish the love

Το στιλ δεν έλειπε ούτε από την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Μαντόνα «Filth and Wisdom», (έλειπε όμως η ουσία ή ο λόγος ύπαρξης), αλλά στο «W.E.», τουλάχιστον αν κρίνουμε από τις πρώτες επίσημες εικόνες που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, μοιάζει να αγγίζει τα όρια... φωτογράφισης μόδας.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του φιλμ, το «W.E.» είναι η ρομαντική εξερεύνηση της μυστηριώδους σύνδεσης, διαμέσου αρκετών δεκαετιών, των ζωών δυο γυναικών που έρχονται αντιμέτωπες με τον πόθο.

Η μια από αυτές, η Γουάλι, παγιδευμένη σε έναν γάμο δίχως αγάπη στο Μανχάταν, παθιάζεται με την Γουόλις Σίμπσον, την χωρισμένη Αμερικανίδα για χάρη της οποίας ο Βασιλιάς Εντουαρντ ο 8ος (ο αδελφός του... Κόλιν Φερθ στο «Λόγο του Βασιλιά»), απαρνήθηκε το θρόνο.

Εμπνευσμένη από την ζωή της Γουόλις και το θάρρος της, να τολμήσει για τον έρωτα ακόμη κι αν αυτό σήμαινε την κοινωνική της καταδίκη, η Γουάλι, θα αναζητήσει την αγάπη στην αγκαλιά ενός άλλου άντρα και θα απελευθερωθεί.

Το φιλμ περιγράφεται ως ένα «πλούσιο κινηματογραφικό πορτρέτο δυο γυναικών αποφασισμένων να βρουν τον έρωτα» και μας θυμίζει, περισσότερο απ οτιδήποτε άλλο, το «Τζούλι και Τζούλια» αλλά με γκομενικά στη θέση της μαγειρικής.

Και δίχως τη Μέριλ Στριπ, αλλά με την Αμπι Κόρνις και την Αντρέα Ράισμπορο στους ρόλους των δυο γυναικών και τους Τζέιμς Ντ'Αρσι και Οσκαρ Αιζακ στα αντικείμενα του πόθου τους.

Το πως η ταινία βρέθηκε σε δυο τόσο σημαντικά φεστιβάλ δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθείς, εν τούτοις, οι αδελφοί Γουάινστάιν που ανέλαβαν τη διανομή του φιλμ στην Αμερική, υποστηρίζουν πως το «W.E.», είναι κάτι παραπάνω από «μια ταινία της Μαντόνα».

Για να μας πείσουν ετοιμάζονται να το βγάλουν στις αμερικανικές αίθουσες, στις 9 Δεκεμβρίου, εν μέσω της «award season», δείχνοντας ότι έχει σοβαρές οσκαρικές φιλοδοξίες.

Ποντάρουμε ήδη στην κατηγορία των κουστουμιών...