Buzz

«Stop Watching Us»: το Χόλιγουντ αντιδρά στα συστήματα παρακολούθησης των ΗΠΑ

στα 10

H Μάγκι Τζίλενχαλ, ο Τζον Κιούζακ και ο Ολιβερ Στόουν είναι μόνο λίγοι από τους διάσημους της κινηματογραφικής βιομηχανίας που αντιδρούν στις αποκαλύψεις για μια αμερικανική κυβέρνηση που ανά πάσα στιγμή μπορεί να παραβιάσει την προσωπική σου ζωή.

«Stop Watching Us»: το Χόλιγουντ αντιδρά στα συστήματα παρακολούθησης των ΗΠΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να μην κατονομάζεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε με πρωτοβουλία του Electronic Frontier Foundation σαν ανοιχτή διαμαρτυρία για τις αποκαλύψεις που θέλουν την αμερικανική κυβέρνηση να παραβιάζει το προσωπικό απόρρητο οποιουδήποτε προκειμένου να διασφαλίσει την «εθνική ασφάλεια», αλλά είναι σαφές πως όταν στην οθόνη εμφανίζεται ο Ρίτσαρντ Νίξον, ο παραλληλισμός είναι προφανής.

Ο Τζον Κιούζακ, που πρωταγωνιστεί ανάμεσα σε άλλους στο βίντεο, ήταν από τους πρώτους που είχε γράψει στο λογαριασμό του στο twitter πως ο «Ομπάμα γίνεται ο επόμενος Νίξον» και μαζί του τότε αντέδρασαν ο Τζαν Απατοου και ο Μάικλ Μουρ, ζητώντας να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία παρακολούθησης των αμερικάνων πολιτών.

Το Χόλιγουντ, όμως, δηλώνει προδωμένο από τον Πρόεδρο που εμπιστεύτηκε και υποστήριξε και αυτές είναι μόνο οι πρώτες δυνατές φωνές στον αγώνα υπέρ μιας δημοκρατίας που δεν μπορεί να στηρίζεται στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με το σύνθημα «Stop Watching Us»:


Διαβάστε ακόμη: