Buzz

Στον Σον Πεν δεν άρεσε το «Δέντρο της Ζωής». Δεν είναι ο μόνος!

στα 10

Σε μια συνέντευξη του στην γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο αμερικανός ηθοποιός δεν διστάζει να δηλώσει ανάμεσα σε άλλα, ότι ο χαρακτήρας του ήταν «αχρείαστος» και πως ο σκηνοθέτης του δεν κατόρθωσε ποτέ να του εξηγήσει τον ρόλο του στο φιλμ.

Στον Σον Πεν δεν άρεσε το «Δέντρο της Ζωής». Δεν είναι ο μόνος!
Εγώ τώρα, τι ρόλο παίζω;

«Δεν βρήκα πουθενά στην οθόνη το συναίσθημα που κατόρθωνε να αποδώσει το σενάριο, το οποίο ήταν ένα από τα καλύτερα που έχω διαβάσει ποτέ» λέει ο Πεν, κερδίζοντας πόντους για την ειλικρίνειά του.

«Μια πιο ξεκάθαρη και συμβατική αφήγηση θα είχε βοηθήσει την ταινία κατά τη γνώμη μου, δίχως να μειώσει την ομορφιά και τη δύναμή της» συνεχίζει.

Οσο για την παρουσία του στην ταινία, που στην τελική εκδοχή του φιλμ αγγίζει τα όρια του guest star, o Πεν λέει: «Προσπαθώ ακόμη να καταλάβω τι ρόλο είχα στο φιλμ και τι υποτίθεται προσθέτει ο χαρακτήρας μου στην μεγαλύτερη εικόνα του. Και ακόμη χειρότερα, ούτε ο ίδιος ο Τέρενς κατόρθωσε να μου το εξηγήσει ποτέ ικανοποιητικά.

Ακόμη κι έτσι όμως, δεν διστάζει να συστήσει το φιλμ στους υποψήφιους θεατές του, «υπό τον όρο ότι θα μπουν στην αίθουσα δίχως καμία προσδοκία. Ο καθένας θα πρέπει να βρει μόνος του την προσωπική, ή πνευματική του σύνδεση με την ταινία. Οσοι το καταφέρνουν σε γενικές γραμμές, φεύγουν από την αίθουσα πολύ συγκινημένοι».