Buzz

Στο Παρίσι θα γίνει του...Τιμ Μπάρτον!

στα 10

Αφορμή, το μεγάλο αφιέρωμα που διοργανώνει προς τιμήν του Αμερικάνου σκηνοθέτη η Ταινιοθήκη του Παρισιού και το οποίο θα διαρκέσει από τις 7 Μαρτίου έως και τις 5 Μαΐου.

Στο Παρίσι θα γίνει του...Τιμ Μπάρτον!

Τα αφιερώματα της Cinémathèque Française είναι διάσημα, όχι μόνο για τις επιλογές της, αλλά για τον όγκο των εκδηλώσεων που συνοδεύουν τη φιλμογραφία μεγάλων δημιουργών του σινεμά από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το αφιέρωμα στον «τελευταίο τεχνίτη του Χόλιγουντ», όπως ονομάζει ιδανικά τον Τιμ Μπάρτον ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του, Ματιέ Ορλεάν, στον κατάλογο της Ταινιοθήκης μπορεί να έρχεται κατευθείαν από το MOMA της Νέας Υόρκης, αλλά για την διαμονή του στο Παρίσι εμπλουτίζεται με όλα όσα δεν φανταστήκατε ποτέ ότι θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τα πιο άγρια σινεφιλικά ένστικτα των θαυμαστών του.

Εκτός από τις προβολές όλων των ταινιών του Μπάρτον, ο επισκέπτης του αφιερώματος μπορεί να δει ταινίες επιλεγμένες από τον ίδιο τον σκηνοθέτη στον κύκλο «Carte blanche à Tim Burton» με επιλογές που ξεκινούν από το «Desperate Living» του Τζον Γουότερς και το «Dracula» του Τοντ Μπράουνινγκ και φτάνουν μέχρι το «Glenn or Glenda» του Εντ Γουντ και την «Αποστροφή» του Ρομάν Πολάνσκι.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο Τιμ Μπάρτον θα βρίσκεται στο Παρίσι για να υπογράψει αντίτυπα του «The Art of Tim Burton» αλλά και για ένα masterclass στις 5 Μαρτίου, ενώ κύκλοι συζητήσεων θα πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του αφιερώματος σχετικά με τις θεματικές της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη και το παράδοξο σύμπαν των ταινιών του.

Εργαστήρια για παιδιά, ένας διαγωνισμός στο dailymotion για τη δημιουργία μιας ερασιτεχνικής ταινίας αλά Τιμ Μπάρτον, ένας συλλεκτικός κατάλογος και ολόκληρη η έκθεση με τα σκίτσα, τα αντικείμενα και τα storyboards από τις ταινίες του, είναι μόνο λίγες από τις παράλληλες εκδηλώσεις του αφιερώματος.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ που έφτιαξε ο ίδιος ο Τιμ Μπάρτον για τις ανάγκες του αφιερώματος, δείτε στο gallery συλλεκτικές αφίσες από το αφιέρωμα, βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της Ταινιοθήκης του Παρισιού και βγάλτε από τώρα εισιτήρια για το πιο υπέροχο ταξίδι στον κόσμο ενός μεγάλου δημιουργού.