Buzz

Πρώτες εικόνες από το «Ακίνητο Ποτάμι», τη νέα ταινία του Αγγελου Φραντζή

στα 10

Πρώτη ματιά σε μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

Flix Team
Πρώτες εικόνες από το «Ακίνητο Ποτάμι», τη νέα ταινία του Αγγελου Φραντζή

To «Ακίνητο Ποτάμι» είναι η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Αγγελου Φραντζή, που θα δούμε τον Νοέμβριο στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή με τη συμμετοχή της Ελλάδας (Heretic), της Γαλλίας και της Λετονίας. Γυρισμένη εξολοκλήρου στην Ρωσία και τη Λετονία η ταινία υποστηρίζεται από ένα διεθνές καστ με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου Τρία χρόνια μετά το «Σύμπτωμα», ο βραβευμένος σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου και μια από τις πιο εντυπωσιακές παραγωγές που μας έχει χαρίσει το ελληνικά σινεμά τα τελευταία χρόνια.

Η υπόθεση της ταινίας περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι, την Άννα και το Πέτρο, που μετακόμισε πρόσφατα από την Ελλάδα στη Σιβηρία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου. Με έκπληξη ανακαλύπτουν ότι η Άννα είναι έγκυος παρότι για μήνες δεν έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές.

Δείτε ακόμη: Η «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου είναι η ελληνική πρόταση για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

ακίνητο ποτάμι 607

Ο μέχρι πρότινος αδιάρρηκτος δεσμός τους κλονίζεται. Τι έχει συμβεί; Τον απάτησε; Έχουν πέσει θύματα συνομωσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια εξήγηση, οι δυο τους στρέφονται προς αντίθετες κατευθύνσεις και η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.

ακίνητο ποτάμι 607

Με φόντο τα σχεδόν αποκαλυπτικά παγωμένα τοπία της Σιβηρίας, το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι μια ταινία πάνω στα όρια του ανθρώπινου και ταυτόχρονα μια ταινία για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την πίστη που αγωνίζονται αέναα απέναντι στην αμφιβολία.

ακίνητο ποτάμι 607

Η πέμπτη μεγάλου μήκους του Αγγελου Φραντζή ήταν ανάμεσα στα project που είχαν επιλεγεί για το Thessaloniki Goes to Cannes πέρσι και βλέποντας το απόσπασμα της ταινίας στην προβολή του εκεί, είχαμε γράψει: «το νέο φιλμ του Αγγελου Φραντζή διαθέτει όλη την κινηματογραφική αυθεντικότητα των τοποθεσιών στις οποίες έχει γυριστεί, βάζει στο κέντρο ενός κυριολεκτικά και μεταφορικά παγωμένου τοπίου δύο ζεστά πρόσωπα σαν αυτά του Ανδρέα Κωνσταντίνου και της Κάτις Γκουλιώνη και επενδύει πάνω στο μυστήριο και τη μεταφυσική που διατρέχουν την υπόσχεση της ιστορίας του. Μια από πλέον πολυαναμενόμενες ταινίες του επόμενου διαστήματος μοιάζει ήδη από το πρώτο υλικό της τουλάχιστον... ακραία ενδιαφέρουσα.»

ακίνητο ποτάμι 607

Δείτε επίσης: